2017: een terugblik op jullie favoriete Italië-artikelen
Terug naar overzicht
2017

Dit waren jullie favoriete artikelen in 2017

Nu de oliebollen weer bijna op tafel komen, leek het ons een goed moment om terug te blikken op het afgelopen jaar. Want wat was 2017 weer een heerlijk Italiëjaar! De redactie stapte meerdere malen in het vliegtuig of de auto richting de Laars om de fijnste reportages te maken. Wij hebben natuurlijk zo onze favorieten, maar welke artikelen werden nu eigenlijk door jullie gelezen? We zetten de tien populairste websiteartikelen van het afgelopen jaar voor je op een rij.

1: Pasta carbonara

Verrassend genoeg staat op nummer één geen reisbestemming, maar een recept. Snappen we helemaal, want wie is er nu niet gek op een bord pasta. In 2017 zijn jullie massaal de keuken ingedoken met het recept voor een klassieke carbonara. Je vindt het recept hier!

2: Zwemmen in Italië

Die pasta carbonara moet er natuurlijk weer afgewerkt worden, en dat deden we dit jaar zwemmend. Het artikel van de tien mooiste zwemplekken in Italië is een van de best gelezen artikelen ooit. Heb jij ‘m toevallig gemist? Je vindt ‘m hier!

Zwemmen in Italië

3: Havenstad Bari

Puglia wint steeds vaker de harten van de vakantieganger voor zich en dat blijkt ook uit nummer drie van ons lijstje. Er werd flink geklikt op het artikel met onze tips voor de havenstad Bari. Je vindt ‘m hier!

4: Slapend rijk worden in Bormida

In mei van dit jaar werd bekend dat het Ligurische dorpje Bormida € 2.000 uitreikte aan mensen die naar het dorpje zouden verhuizen. Het dorpje had destijds nog maar 394 inwoners en hoopte dat getal op deze manier omhoog te krikken. Lees hier de rest van het artikel.

5: Wijnreis door het Barologebied

Dat onze websitebezoekers wel van een glaasje houden, blijkt uit het artikel dat op de vijfde plek in dit lijstje staat: een verslag van een wijnreis door het Barologebied. Gemist? Je vindt ‘m hier!

6: Onbekende Italiaanse dorpjes

Dat jullie graag buiten de gebaande paden treden, werd duidelijk toen het bericht over onbekende Italiaanse dorpjes flink wat bezoekers trok. Je leest het artikel hier!

7: Vakantie-eiland Ischia

Ook de eilanden waren in 2017 duidelijk in trek, met Ischia – een eiland voor de kust van Napels – op nummer één. Luie stranddagen, ontspannen modderbaden, verse visgerechten en mooie wijnen: ja, Ischia zagen jullie wel zitten. Bekijk het hier.

8: Op pad met locals in Lecce

Wederom Puglia, maar ditmaal het iets zuidelijker gelegen Lecce. De Smaak ging op pad met locals in de Zuid-Italiaanse stad, en dat leek jullie duidelijk ook wel wat. Lees het artikel hier!

9: Het Laatste Avondmaal van Da Vinci

Tijd voor wat kunst en cultuur. Het Laatste Avondmaal van Da Vinci (1495-1498), te zien in de voormalige eetzaal van het monnikenklooster Santa Maria delle Grazie in Milaan, is een van de beroemdste muurschilderingen ter wereld. Maar wat weten we eigenlijk van dit iconische werk? De Smaak lichte het werk uit en toe. Je vindt het hier!

10: Pasta ovenschotel

We begonnen ermee en eindigen ermee: pasta! Het recept voor een pasta ovenschotel werd massaal bekeken (en waarschijnlijk ook gemaakt). Kende jij ‘m al? Je vindt het recept hier.

Benieuwd wat nu eigenlijk de favoriete bestemmingen waren van de redactieleden? Houd dan onze website in de gaten, want binnenkort verschijnt er een lijstje met ónze favorieten van 2017.