Dit waren jullie 10 favoriete artikelen van het afgelopen jaar
Terug naar overzicht
zwemmen in Italië

Dit waren jullie 10 favoriete artikelen van 2018

2018 is weer voorbij gevlogen. De oliebollen staan op tafel en het vuurwerk ligt klaar. Tijd om terug te blikken, want het was weer een prachtig Italië-jaar! Welke artikelen werden er door jullie het meest gelezen? Wij zetten de top tien op een rij. 

1. Bari: wat te doen in deze Zuid-Italiaanse havenstad

Dit jaar staan onze tips voor Bari op nummer 1. Puglia was dit jaar erg in trek als vakantiebestemming en jullie waren dan ook erg benieuwd naar de regiohoofdstad Bari.

2. Na je pensioen wonen in Italië wordt nu nóg aantrekkelijker

In 2018 kregen jullie massaal zin om na je pensioen te emigreren naar de Laars. Dat snappen wij als geen ander.

3. Pioppi dieet

Aan het eind van het jaar was het Pioppi dieet volop in het nieuws. De inwoners van Pioppi eten zo gezond dat er een dieet naar dit kustdorpje in Campanië vernoemd werd.

moord op gianni versace

4. Netflixserie over Gianni Versace

De Netflix-serie over de moord op de Italiaanse modeontwerper Gianni Versace kwam in 2018 uit in Amerika. Dat vonden onze lezers heel interessant. Tip voor in de kerstvakantie: American Crime story: the Assassination of Gianni Versace is nu ook op de Nederlandse Netflix te zien.

5. Mooiste zwemplekken in het wild

Een verfrissende duik nemen in een rivier of juist genieten van een warmwaterbron. Het artikel van de tien mooiste zwemplekken in Italië is een van de best gelezen artikelen ooit.

winnaars Ollolai RTL

6. Tweede seizoen Ollolai

Afgelopen jaar zaten we allemaal aan de buis gekluisterd voor Het Italiaanse dorp: Ollolai. Het artikel over een tweede seizoen van dit programma werd dan ook ontzettend goed gelezen.

7. Ilja Gort en La Dolce Vita

Op nummer zeven staat nog een tv-programma. Ilja Gort ging op zoek naar La Dolce Vita in zijn televisieprogramma Gort over de grens

8. Zo denken Italianen over Nederlandse toeristen

Jullie vonden het dit jaar ook leuk om te lezen hoe de Italianen over ons denken als wij op vakantie zijn in hun land.

9. Tolwegen in Italië

Op nummer negen is een heel praktisch artikel te vinden. Alles wat je moet weten als je met de auto op vakantie gaat naar Italië. 

10. Da Vinci’s Het Laatste Avondmaal

Italiaanse kunst maakt de top 10 van 2018 compleet. Het Laatste Avondmaal van Da Vinci (1495-1498), te zien in de voormalige eetzaal van het monnikenklooster Santa Maria delle Grazie in Milaan, is een van de beroemdste muurschilderingen ter wereld. Wat weten we eigenlijk over dit iconische werk? Daar waren jullie ook benieuwd naar.

LEES OOK: 

De beste berichten van De smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!