Best of Travel 2017: Pistoria en Venetië in de lijst van Lonely Planet
Terug naar overzicht
Best of Travel 2017

Pistoia en Venetië in Lonely Planets top 10 Best of Travel 2017

Ieder jaar stelt reisplatform Lonely Planet de top 10 Best of Travel samen. Dit doen ze in de categorieën landen, regio’s, steden en budgetbestemmingen. Voor 2017 staan er maar liefst twee Italiaanse plaatsen op de lijstjes: Pistoia in de stedenlijst en Venetië als budgetbestemming.

Best of Travel 2017Pistoia: klein Florence

Het Toscaanse stadje Pistoia staat in de stedenlijst op nummer zes. Volgens Lonely Planet wordt het vaak ‘klein Florence’ genoemd vanwege de hoge concentratie kunst en cultuur. Slechts een fractie van het aantal toeristen dat Florence bezoekt, zie je in Pistoia, maar dat blijft vast niet lang zo: het is in 2017 tevens de Culturele Hoofdstad van Italië. Reden te meer om in het nieuwe jaar een bezoekje te brengen!

Budgetbestemming Venetië

In de top 10 budgetbestemmingen van 2017 kwamen we verrassend genoeg Venetië tegen; niet de eerste stad die in ons opkomt bij een budgetbestemming. Toch is het volgens de Lonely Planet mogelijk de stad van het water te bezoeken zonder bankroet thuis te komen. Ze raden je aan een appartementje of kamer te boeken via Airbnb, om de overnachtingskosten te drukken en om te besparen op de kosten voor maaltijden – die kun je dan namelijk gewoon zelf maken. Zijn wij het niet helemaal mee eens, want hoe leuk is het om de vele osterie langs te gaan en te genieten van echte Venetiaanse cicchetti, kleine hapjes. Reisjournalist Daan zocht voor het najaarsnummer van De Smaak (nu in de winkel!) de leukste plekken uit in de stad.

 

Best of Travel 2017

Welke bestemming ga jij in 2017 bezoeken? Pistoia of toch Venetië – al dan niet als budgetbestemming?

Foto Venetië: Daan Vermeer
Foto Pistoia: Matteo Carassale