Deze Italiaanse regisseur is hoofdgast op IDFA 2020
Terug naar overzicht

Deze Italiaanse regisseur is hoofdgast op IDFA 2020

Van 18 november tot en met 6 december kun je online en in 47 theaters in heel Nederland de nieuwste documentaires bekijken op het IDFA. Dit jaar is een Italiaanse regisseur de hoofdgast.

Dit jaar kun je tussen 18 november en 6 december genieten van meer dan 200 documentaires en deelnemen aan nagesprekken met filmmakers, hoofdpersonen en andere experts. De voorstellingen vinden online plaats en in de theaters.

Eye filmmuseum
Zo wordt in filmmuseum Eye in Amsterdam tussen 18 en 25 november het hele programma vertoond van 200 films en nieuwe media projecten van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat. Elke film wordt één keer vertoond met maximaal 30 bezoekers in de zaal.

Italiaanse regisseur Gianfranco Rosi
Hoofdgast van dit jaar is de Italiaanse regisseur Gianfranco Rosi. Hij is een van de eerste regisseurs die twee keer voor een documentaire de belangrijkste prijs op een A-list festival ontving.

Gewonnen prijzen
Fuocoammare (Fire at Sea) werd in 2016 in Berlijn bekroond met de Gouden Beer voor Beste Film en genomineerd voor een Oscar. Sacro GRA, was de eerste documentaire die in 2013 werd bekroond met een Gouden Leeuw voor Beste Film op het Filmfestival in Venetië.

Nederlandse première op IDFA
Rosi’s nieuwste film, Notturno, gaat in wereldpremière tijdens het Filmfestival in Venetië dat deze week van start gaat. De film is het resultaat van een driejarige reis langs de grenzen van Syrië, Irak, Koerdistan en Libanon. Notturno beleeft tijdens IDFA zijn Nederlandse première.

Filmmaker Talk
Tijdens IDFA zal het werk van Rosi in de spotlights staan. Naast een retrospectief, presenteert het festival een top 10 van zijn favoriete films .In een Filmmaker Talk op vrijdag 20 november wordt Rosi uitgebreid aan de tand gevoeld over eigen werk en zijn favorieten.

Bekijk voor meer informatie idfa.nl

BEKIJK OOK:

Bron en beeld: IDFA