Italië versoepelt de coronamaatregelen in 16 regio's
Terug naar overzicht
urbana rome

Italië versoepelt de coronamaatregelen in 16 regio’s

Het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid heeft gemeld dat vanaf vandaag de coronamaatregelen in 16 regio’s worden versoepeld.

In 16 Italiaanse regio’s gaat de kleurcode van oranje naar geel, dat meldt Het Laatste Nieuws. Onder meer in Lombardije en Lazio worden de maatregelen nu versoepeld.

Code geel
Wat betekent code geel in Italië? In regio’s met code geel is bediening aan tafel toegestaan in bars, cafés en restaurants overdag. Na 18.00 uur mag je niet meer op straat eten of drinken, maar je kunt wel nog eten laten bezorgen. Daarnaast mogen musea van maandag tot en met vrijdag hun deuren weer openen voor bezoekers.

Avondklok blijft
De avondklok van 22.00 tot 05.00 uur en het reisverbod tussen regio’s blijven echter van toepassing, tenzij reizen absoluut noodzakelijk is, bijvoorbeeld vanwege werk of gezondheidsredenen.

Kleurcode per regio
Op covidzone.info zie je de actuele informatie van welke Italiaanse regio welke kleurcode heeft. Vijf gebieden zijn nog oranje: Trentino, Sicilië, Sardinië, Puglia en Umbrië. Er zijn op dit moment geen regio’s meer met code rood.

BEKIJK OOK:

Automatisch op de hoogte blijven van het laatste nieuws uit Italië? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief! Dan ontvang je ook meteen de leukste tips, adressen, recepten en winacties.

Ik wil elke week inspiratie uit Italië en meld me aan:

Heb je het nieuwste magazine al in huis?

Je bestelt het nieuwe magazine in onze webshop nu tijdelijk zonder verzendkosten!

Naar de webshop

Bron: HLN. Foto: Liselotte van Leest