Culinair reizen: dit lees je in het nieuwe magazine van De Smaak van Italië
Terug naar overzicht

Culinair reizen: dit lees je in het magazine van De Smaak van Italië

In het nieuwe magazine lichten we de mooiste culinaire bestemmingen van dit seizoen voor je uit, en nog veel meer…

Blader door het nieuwste magazine:

Deze onderstaande artikelen komen uit: De Smaak van Italië editie ‘Culinair op reis’, 2019.

Skiën en eten op hoog niveau

De setting van de Italiaanse Alpen is magisch. Dat je ’s avonds, met uitzicht op dit landschap en lichtjes in de verte, uitzonderlijk lekker eet, maakt het feest compleet. Wij selecteren de beste restaurants in vier mooie skigebieden.

Pastaparadijs in Puglia

Zoals op wel meer plekken in Italië is eten in Puglia een bloedserieuze zaak, en dat geldt in het bijzonder voor pastaparadijs Bari. In het middeleeuwse deel van de stad val je van de ene culinaire verbazing in de andere.

5x verder met de vaporetto in Venetië

Ja, het kan, een weekend in Venetië in alle rust doorbrengen. Want de stad van de gondels, bruggen en waterwegen mag dan volop in trek zijn bij toeristen, er zijn nog wel degelijk plekken waar het stil is. Redacteur Liselotte speurde voor ons de hele lagune af.

Wonen in Rome

We kijken binnen in het Romeinse palazzo van Maura Cavalcanti.

Wijntouren in Bolgheri (Toscane)

Bolgheri is een pittoresk plaatsje in de Maremma-streek. Wij nemen je mee op reis door het karakteristieke Toscaanse landschap en een van de beroemdste wijngebieden van Italië.

Romige risotto-recepten

Als iemand kan vertellen hoe je een perfecte risotto maakt dan is het Valentina Harris. Ze groeide op in een kasteel in Toscane en leerde al vroeg koken van de chef die ingehuurd was door de familie. Wij delen hartige én zoete risotto-recepten, lekker voor dit seizoen.

Plus…

de mooiste historische koffiehuizen van Turijn, de leukste hotspots in Matera, journalist Eveline Rethmeier deelt haar adressen in Abruzzo, familierecepten van Sophia Loren en nog veel meer.

Bestel dit nummer van De Smaak van Italië
Bestel ‘m in onze webshop of koop de nieuwe editie in de winkel.

LEES OOK:

Beeld: Sofie Delauw, Liselotte van Leest