De Smaak van Italië: editie 6 ligt deze week in de winkels
Terug naar overzicht
De Smaak van Italië editie 6

Nu in de winkel: editie 6 van De Smaak van Italië

Eind deze week ligt de nieuwste editie van De Smaak van Italië in de winkel én op de mat bij de abonnees. In dit nummer nemen we je mee op reis naar de zuidoevers van het Gardameer en het onontdekte wintersportgebied Passo Tonale. We maken een romantische uitstapje naar de buik van Italië, Emilia Romagna, en gaan aan tafel in culinair Cilento.

Naast de reisreportages is er ook weer genoeg aandacht voor cultuur: we bezoeken Koen Brack op Sardinië, duiken in de geschiedenis van de stad van Franciscus, Assisi, en vertellen het verhaal van Maurizio en Katinka Natoli.

Bekijk hier alvast een voorproefje van onze reisreportages:

De zuidoevers van het GardameerDe Smaak van Italië gardameer

Fotografie: Liselotte van Leest

Het Gardameer is misschien wel de populairste vakantiebestemming in Italië voor ons noorderlingen. Maar waarom? Redacteuren Agnes en Liselotte kropen tijdens de laatste kortemouwendagen achter het stuur en zochten het uit, zodat de echte Gardaliefhebber alvast de beste plekjes voor het voorjaar kan boeken.

Onontdekt wintersportgebied Passo Tonale

De Smaak van Italië passo-tonale1

Fotografie: Agnes Nijholt

Een wintersportgebied in het noorden van Italië dat nog niet plat wordt gelopen door toeristen en waar je niet in ellenlange rijen bij skilift staat. Dat is Passo del Tonale. Smaakredacteur Agnes bezocht het grensgebied tussen Lombardije en Trentino en laat je kennismaken met dit ongerepte stukje Italië.

Romantische uitstapje naar de buik van Italië

De Smaak van Italië

Fotografie: Sofie Delauw

Bij een romantisch uitje naar Italië denk je al snel aan Venetië of Verona. Niet gek, want een vleugje romantiek vind je er zeker. Maar er zijn meer idyllische plekken in Italië waar je je geliefde mee naartoe kunt nemen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bezoek aan de buik van Italië, Emilia Romagna, waar de liefde écht door de maag gaat. Stap in voor een giro d’amore.

Culinair Cilento

De Smaak van Italië

Fotografie: Sofie Delauw

Een van onze favoriete plekken in Italië is Cilento, een ruige kuststreek ten zuiden van Napels – niet te verwarren met de populaire Amalfikust net erboven. Dit vrijwel onbekende gebied is een oase van rust en nog hartstikke puur, met name de
keuken. De bewoners kloppen zichzelf maar al te graag op de borst vanwege hun buona tavola. En dat is meer dan terecht, als je het ons vraagt.

De Smaak van Italië

De Smaak van Italië ligt vanaf 2 december in de winkels.

Bewaren