De Smaak van Italië: het najaarsnummer ligt 15 september in de winkels!
Terug naar overzicht
De Smaak van Italië

Het najaarsnummer van De Smaak van Italië!

Hij is er weer: het najaarsnummer van De Smaak van Italië! Deze herfst kun je je weer volledig onderdompelen in je favoriete land met de mooiste reisartikelen, lekkere recepten en bijzondere verhalen. De komende dagen valt-ie op de mat bij de abonnees en dinsdag 19 september ligt De Smaak in de winkels. Bekijk hier alvast een voorproefje…

Calabrie

Ontdek de ruige schoonheid tussen Calabrië en Basilicata

In het zuiden van Italië, ingeklemd tussen de regio’s Basilicata en Calabrië, vind je het grootste natuurpark van het land. Het Parco Nazionale del Pollino is met haar ruige vegetatie en besneeuwde bergtoppen een ongerept, aards paradijs. Redacteur Inger bezocht authentieke dorpjes, genoot van een bijzondere keuken en maakte zelfs een uitstapje naar de kust.

Gardameer

Culinaire wijnreizen onder het Gardameer

‘Voor lunch neem je de tijd. Wij eten nooit een broodje achter ons bureau, maar gaan er echt voor zitten. Goed eten is belangrijk’, aldus de slowfoodvoorzitter van Oost-Lombardije. De woorden klinken ons als muziek in de oren. We zijn op zijn uitnodiging naar het gebied afgereisd om drie wijnroutes te verkennen, de Strada dei Vini e dei Sapori del Garda, de Strada del Vino Franciacorta en de Strada del Vino Colli dei Longobardi. De vele wijnhuizen langs deze routes hebben met lokale producenten de handen ineen geslagen om je de perfecte wijn-spijsvakantie te laten beleven.

Lazio

Toeren langs de kustlijn van Sud Pontino

Tussen Rome en Napels ligt een prachtige kustlijn waar weinig buitenlandse toeristen komen. Deze zuidelijkste provincie van de regio Lazio heeft uitgestrekte zandstranden. Tel daar verse zeevis, buffelmozzarellaboerderijen en een voet op de Via Appia bij op en je hebt een heerlijke vakantiebestemming.

Florence

Acht oases in Florence

Onze huisfotograaf Sofie Delauw woont en werkt in Florence. Zij weet als geen ander dé plekjes, waar een toerist niet snel komt. Voor een keer strijkt ze met haar hand over het hart en deelt ze haar ‘geheime’ lievelingsplekken in Florence, waar ze ontsnapt aan de drukte. Op voorwaarde dat we er niet met z’n allen tegelijk naartoe gaan. Beloofd?

recepten zilverkust

Recepten uit de Toscaanse Zilverkust

In haar nieuwste kookboek Acquacotta gaat Emiko Davies op reis langs de Costa d’Argento, in het zuidelijkste puntje van Toscane. Ze duikt in de rijke culinaire traditie van een gebied dat wordt getekend door glooiende heuvels, langgerekte stranden, eeuwenoude vijgenbomen en onregelmatige wijnvelden. De Smaakredactie is groot fan van dit boek.

recepten puglia

Culinaire briefwisseling

Frans van Munster verhuisde twintig jaar geleden naar Puglia. Hij kocht een trullo, begon met het bewerken van het land, perste olijven en schreef zijn zus Karin brieven over het culinaire leven als Hollandse olijfboer in de Laars. Zij schreef terug, vanuit haar moestuin in de Achterhoek. Nu zijn hun verhalen en recepten gebundeld in het prachtige kook- én leesboek Fratello & Sorella.

De Smaak van Italië – najaarsnummer

Het nieuwe nummer van De Smaak van Italië ligt vanaf dinsdag 19 september in de winkels (AKO, Bruna, Albert Heijn, etc) en is online te bestellen. Wil je geen editie meer missen? Neem dan een abonnement!