Terug naar overzicht
Magazine en boekje

Dit lees je in het jubileummagazine

Onze 10 tips voor Taormina, flaneren in Florence; de trotse pauwen van de Pitti Uomo, het mooiste van Mantova, recepten van De Zilveren Lepel en nog veel meer én inclusief een gratis receptenboekje! In het receptenboekje vind je de favoriete gerechten van onze lezers. Een smaakvol cadeautje voor iedereen die van lekker eten houdt en nog even moet wachten op z’n favoriete trattoria in Italië.

Bestel nu onze jubileumeditie >>

Bekijk de inhoud

Bezoek de hotspots in Taormina, Sicilië

Taormina hotspots
Taormina is een populaire plaats op Sicilië. De eeuwenoude geschiedenis ligt hier op straat én overal eet je verrukkelijk. Wij reisden alvast vooruit en zochten naar de leukste plekken.

Flaneren in Florence: bezoek de Pitti Uomo

Pitti_Uomo in Florence
Dat Italianen van mode houden, weten we allemaal. We namen daarom een kijkje op de tweejaarlijkse, belangrijkste modebeurs van het land: de Pitti Uomo in Florence en vroegen stijlvolle bezoekers van over de hele wereld het hemd van het lijf.

Het mooiste van Mantova: stad van water en historie

Mantova bezoeken
Mantova is een van de juweeltjes van Lombardije. Niet voor niets is deze stad uitgeroepen tot Unesco-werelderfgoed. Maar naast alle kunstschatten geniet je hier ook van een prachtig natuurlandschap en het water dat de stad van drie kanten omringt. Het historische centrum kun je bovendien heel makkelijk te voet verkennen, óf op twee wielen; want dit is een echte fietsstad.

Ambachten van Venetië: neem een kijkje in deze ateliers

Venetie_ambachten
Het Piazza San Marco, het Dogepaleis, de Rialtobrug… door alle prachtige monumenten en bezienswaardigheden vergeten we bijna dat Venetië nóg veel meer te bieden heeft. In de stad van water vind je namelijk diverse, bijzondere ambachtslieden die, ondanks dat Venetië totaal veranderd is, hun eeuwenoude tradities in ere proberen te houden.

Napels: de beruchte wijk Scampia

Scampia
Een boek, een film en een serie; Gomorra weet het internationale publiek al sinds 2006 te boeien met de verhalen uit Scampia. Deze buitenwijk van Napels is voer voor sensatie, zo blijkt. Wij gaan echter op zoek naar de andere kant van deze beruchte buurt, naar Napolitanen die strijden voor een beter bestaan van Scampia.

Genua: ontdek Palazzo Rosso

Palazzo Rosso Genua
Een boek schrijven, dat kan in Nederland maar ook in Italië. Kunsthistoricus Florentine koos voor het laatste en verliet Den Haag voor Rome om te werken aan haar debuutroman. Voor De Smaak van Italië verlaat ze maar al te graag haar schrijftafel om verslag te doen van de museale parels in de Laars, te beginnen met Palazzo Rosso in Genua.

Column Jarl van der Ploeg: het cancelen van edele delen

Wat in de ene eeuw vulgair is en daarom gecanceld of bedekt moet worden, is in de eeuwen daaropvolgend weer gewoon een meesterwerk dat op een sokkel dient te staan.

8x culinaire Italiaanse begrippen

Bestaat er een woord voor het leegschrapen van je bord met een stuk brood en heeft een uitdrukking over bouillon iets te maken met je spaargeld? In Italië wel. Want waar Frans de taal van de liefde is, spreken ze in Italië de taal van het eten. Geen ander land heeft zoveel originele woorden en gezegden rond de keuken en eettafel. Wij lichten er 8 uit.

Bestel de nieuwe editie

Jouw exemplaar kun je hier heel eenvoudig bestellen, je krijgt deze per post thuis inclusief een gratis receptenboekje!