Jumboor wint Illy International Coffee Award 2021
Terug naar overzicht
illy award 2021

Jumboor Estate in India wint Ernesto Illy International Coffee Award 2021

Elk jaar reikt koffiemerk Illy de Ernesto Illy International Coffee Award uit. Deze prijs wordt toegekend aan een producent van de beste duurzame koffie.De winnaar van dit jaar is Jumboor Estate in India.

Jumboor Estate in India, vertegenwoordigd door B.M. Nachappa, is door een onafhankelijk panel van internationale culinaire en koffie-experts verkozen tot meest duurzame koffieproducent van 2021.

De Coffee Lover’s Choice award, die door een jury van consumenten wordt toegekend via een blinde proeverij, is uitgereikt aan Proyecto Lift Olopita in Guatemala.

Intense koffie

De 27 finalisten – drie uit elk land – komen uit Brazilië, Colombia, Costa Rica, El Salvador, Ethiopië, Guatemala, Honduras, India en Nicaragua. De internationale jury – bestaande uit drie-sterren Michelin-chefs Kyle Connaughton, Viki Geunes en Niko Romito; journalisten Josè Carlos Capel, Clark Parkin en Michela Proietti; en koffie-experts Sunalini Menon, Birhanu Gebis Wuli en Henry Alirio Martínez Salinas – kende de “Best of the Best”-prijs toe aan Jumboor Estate in India, die ze beschreven als een intense koffie die een zijdeachtig, delicaat en zacht gevoel in de mond achterlaat, versterkt door tonen van chocolade, karamel, citrusvruchten, walnoten en een vleugje fruit.

David Brussa; Andrea Illy; Anna Illy; Lily Cole; Massimiliano Pogliani; Alessandro Bucci

Duurzame groei onder koffiegemeenschappen

‘Dit is de eerste keer dat India de Ernesto Illy International Coffee Award wint. Dit is een land waar koffie wordt verbouwd in de schaduw van hoge bomen, meestal samen met andere gewassen zoals peperkorrels, vanille, kardemom en kaneel. Ik ben erg blij dat de prestigieuze ‘Best of the Best’-prijs is toegekend aan een product dat op deugdzame wijze wordt verbouwd, waarmee het potentieel van dit landbouwmodel wordt aangetoond als een manier om duurzame kwaliteit te bereiken – zegt Andrea Illy, voorzitter van illycaffè, die vervolgt – de prijs-erkenning van Guatemala, dat met zijn groep kleine producenten die deelnamen aan het Lift-project de consumentenprijs voor de beste koffie won, bewijst ook dat kwaliteit een belangrijke motor blijft voor duurzame groei onder koffiegemeenschappen.’

BEKIJK OOK: