In 2019 gaan we massaal naar deze 3 plekken in Italië
Terug naar overzicht
mooie baai sardinie

In 2019 gaan we massaal naar deze 3 plekken in Italië

In heel Italië is natuurlijk genoeg moois te zien. Maar welke bestemmingen zijn hot & happening in 2019? 

Matera, culturele hoofdstad 2019
1. Matera: culturele hoofdstad van 2019

In 2019 is het Italiaanse Matera samen met het Bulgaarse Plovdiv de culturele hoofdstad van Europa. Matera ligt vlak boven de hak van de laars en is ruim elfduizend jaar oud. De stad is gebouwd tegen een steile helling boven een kloof die gevormd is door de Bassento-rivier. In de stad vind je eeuwenoude sassi (grotwoningen).

BEKIJK: Matera: de culturele hoofdstad van 2019


2. regio Piemonte 

Elk jaar stelt het reisplatform Lonely Planet een Best in Travel-lijst samen. Ook voor 2019 maakte de redactie een top 10 voor dé bezienswaardige landen, regio’s, steden en budgetbestemmingen. Dit jaar voert Piemonte het lijstje met bezienswaardige regio’s ter wereld aan.


3. Sardinië

In 2018 kwam er al steeds meer belangstelling voor Sardinië. De boekingen voor het Zuid-Italiaanse eiland stegen met name door het populaire tv-programma Het Italiaanse dorp: Ollolai. Met een ontelbare hoeveelheid prachtige baaitjes snappen wij wel waarom dit eiland zo in trek is bij toeristen. Doe inspiratie op voor je volgende vakantie op ons event Little Italy, want daar is Sardinië dit jaar volop vertegenwoordigd.

LEES OOK: