Italië gaat de coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen
Terug naar overzicht
restaurant portovenere

Italië gaat de coronamaatregelen vanaf volgende week versoepelen

Dit is voorlopig de laatste ’strenge’ week in Italië, meldt De Telegraaf. Vanaf 26 april zullen in veel regio’s de maatregelen worden versoepeld.

In drie regio’s die zijn bestempeld als zogenoemde rode zone – Puglia, het eiland Sardinië en de Aosta-vallei – blijven de strenge maatregelen nog van kracht.

Gele en oranje zones
In de zogenaamde gele en oranje zones (de regio’s waar relatief minder besmettingen zijn) worden de maatregelen versoepeld. Zo gaan daar de scholen weer open en vanaf 1 mei gaan in de gele zones de stadions zelfs open voor maximaal duizend mensen.

Ook in restaurants en cafés kun je weer terecht, maar alleen buiten en tot circa 21.30 uur. De avondklok om tien uur blijft voorlopig namelijk gehandhaafd.

Zwembaden half mei open
Op 15 mei kun je weer naar buitenzwembaden en vanaf 1 juni zijn bepaalde activiteiten in sportzalen weer mogelijk.

De regering werkt aan een routekaart voor verdere versoepelingen in de komende maanden. Onbelemmerd reizen door het land moet dan weer mogelijk worden.

Vaccinatiepaspoort
Italië overweegt een vaccinatiepaspoort in te voeren volgens het model dat de EU heeft bedacht. De digital green pass zou vanaf half juni beschikbaar moeten zijn. Dit is een QR-code op je smartphone die moet bewijzen dat je geen Covid-19 hebt: ofwel dankzij een vaccinatie, ofwel een recente negatieve test, ofwel met een bewijs van herstel van een eerdere besmetting.

BEKIJK OOK: