Slow Living: dit lees je in het nazomer magazine van De Smaak van Italië
Terug naar overzicht

Slow Living: dit lees je in het nazomer magazine van De Smaak van Italië

In het nieuwe magazine nemen we je mee naar het langzame Italiaanse leven. Zo houd je dat zomergevoel nog even vast. Hier reizen we naartoe:

Langs de oevers van Lago di Bolsena

De Australische foodie Alice Adams woont in Rome en gaat zo vaak mogelijk naar La Tuscia, een landelijke streek met een zacht glooiend landschap. Samen met fotograaf Sofie Delauw toert ze langs de oevers van Lago di Bolsena.

Plattelandsidylle: dit gezin verruilde de stad voor Piemonte

Jarenlang leefde Katrien Van Deuren op het hectische ritme van de stad. Vier jaar geleden gooide ze het roer om. Ze verhuisde met haar man en kinderen naar een boerderij op een eenzame heuvel in Piemonte, waar alles langzaam gaat. ‘Slow living betekent niet dat je niets doet, maar dat je dat wát je doet, met aandacht doet.’

Interview met Ilja Leonard Pfeijffer

Redacteur Inger reisde af naar Genua en sprak met schrijver Ilja Leonard Pfeijffer over de schaduwzijde van toerisme, zijn leven in Italië en zijn hekel aan teenslippers. ‘Italië loopt voor qua toerisme. Hier kun je al veel langer zien wat er misgaat’.

5 restaurants in Rome waar de tijd stilstaat (juist hier moet je eten)

Liselotte woont in Rome en weet precies waar je moet zijn om lekker te eten. Dat zijn niet de hippe, Instagramwaardige plekken. In restaurants waar de tijd stilstaat vind je de beste Romeinse gerechten.

Alles over de chique kant van Napels

Wapperend wasgoed, maffia en pizza: dat zijn waarschijnlijk de dingen waaraan je denkt bij Napels. Maar wist je dat deze miljoenenstad ook prachtige, chique buurten pal aan zee heeft? Daarvan hebben we de leukste plekken verzameld.

30 jaar Slow Food

Hoe regionaal koken dankzij Italië een wereldwijde trend werd. In Italië bestaat sinds 1989 de Slow Food-beweging, die inmiddels honderdduizenden internationale aanhangers heeft. Het Amsterdams-Italiaanse restaurant Pianeta Terra is een van de eerste in Nederland. ‘Ik geef mijn gasten meer mee dan een goedgevulde maag.’

Win een Slow Food-diner voor twee!

Win een heerlijk 4-gangendiner inclusief wijnarrangement voor twee personen bij Pianeta Terra! Zo doe je mee met deze winactie!

Elke dag pizza!

Wie wil er niet zonder schuldgevoel genieten van een pizza? Manon van Essen geeft pizza’s een gezonde twist door groente toe te voegen aan de bodem en ze rijkelijk met groente te beleggen.

Plus… 
Wielerrace in Toscane, de Biennale van Venetië, win een Slow Food diner, de lekkerste ijsrecepten (ook zonder ijsmachine), de favoriete adressen van Onno Kleyn in Toscane, de beste Italiaanse boeken, films, design, reisaanbiedingen en veel meer…

Bestel dit nummer van De Smaak van Italië
Bestel ‘m vanuit je luie stoel in onze webshop.

LEES OOK:

Beeld: Sofie Delauw, Hester Doove, Inger van der Ree, Esther Sikkink