Mahmood en Blanco favoriete act voor Songfestival Turijn
Terug naar overzicht
mahmood songfestival

Mahmood en Blanco favoriete act voor Songfestival Turijn

Afgelopen weekend wonnen Blanco (18) en Mahmood (29) de Italiaanse voorselectie voor het songfestival. Daarmee krijgt het duo de kans om hun land te vertegenwoordigen in mei, en ze lijken nu al dé favoriet voor de winst te zijn.

Zaterdag werd de voorselectie voor het Songfestival gehouden in Sanremo. Blanco en Mahmood kwamen als winnaar uit de bus en bevestigden direct na de winst hun deelname voor Italië aan het Songfestival dat in mei wordt gehouden in Turijn.

Boodschap over de liefde

Met hun nummer Brividi, dat ‘rillingen’ betekent, brengt het duo een boodschap over liefde en het verlangen om dat in alle vrijheid te ervaren. En daarmee behoren ze nu al tot de favorieten, terwijl nog niet eens alle andere nummers bekend zijn. Overigens vertegenwoordigde Mahmood Italië al eerder op het liedjesfestijn. In 2019 gooide hij hoge ogen en eindigde op de tweede plaats met Soldi, achter onze eigen Duncan Laurence. Duncan zei toen: ‘mijn stem zou naar Mahmood gaan, hij is een geweldig artiest.’

Grote kanshebber

Er wordt al gefluisterd dat Brividi een grote kanshebber is voor de winst. Sinds de overwinning afgelopen weekend is de clip in een paar dagen al ruim 15 miljoen keer bekeken op YouTube. Het nummer is wereldwijd trending in verschillende hitlijsten.

Bekijk de clip

Bron: RTL. Beeld : FB Mahmood