Met deze interieurtips haal je Italië bij jou in huis
Terug naar overzicht
Italiaans interieur

Met deze interieurtips haal je de Italiaanse sfeer in huis

Voor velen is het helaas niet mogelijk om zich altijd in de prachtige omgeving van Italië te begeven. Gelukkig zijn er andere manieren om jezelf te laten omringen met dat heerlijke, warme mediterrane gevoel.

Denk daarbij eens aan je eigen woonkamer. Met de juiste kleuren, materialen, meubels en decoratie kan jij jouw woning omtoveren tot een oase van Italiaanse schoonheid. Zou jij graag willen wonen in een omgeving waarin Italiaanse schoonheid centraal staat? Wij geven je graag verschillende interieur tips.

Het kleurenpalet

Allereerst spelen de kleuren die je in je interieur gebruikt, een enorme rol bij het bepalen van de sfeer in jouw woning. Het kleurenpalet dat past bij een Italiaanse interieur, bestaat uit warme kleuren. Denk daarbij aan terra cotta, oker, olijfgroen en warme creme kleuren. Met meubels of gordijnen in deze kleuren, of deze kleuren op de muren kan jij jouw woning omtoveren tot een gezellige, warme ruimte die gastvrijheid uitstraalt.

Het meubilair

Het meubilair is uiteraard een groot onderdeel van je interieur. Om een warme mediterrane sfeer in huis te brengen, is het dan ook belangrijk om de juiste meubelstukken uit te zoeken. Authentieke Italiaanse meubelstukken typeren zich met zachte en ronde vormen. Poten van tafels en stoelen zijn bijvoorbeeld niet recht, maar zijn sierlijk met gebogen lijnen. Daarnaast zijn veel authentieke Italiaanse meubels gemaakt van zwaar hout, versierd met prachtig houtsnijwerk.

De juiste materialen

Materialen hebben ook een grote invloed op de sfeer in huis. Wie aan Italiaanse architectuur denkt, zal al gauw denken aan natuurlijke materialen, zoals natuursteen, marmer, terracotta tegels en hout. Naast een natuurlijk gevoel, brengen deze materialen ook een warm en gezellig gevoel in huis: precies hoe de Italiaanse sfeer aanvoelt.

Decoratie voor een Italiaans gevoel

Decoratieve elementen kunnen ook zeker niet aan jouw mediterraans geïnspireerd interieur ontbreken. Italianen staan natuurlijk bekend om hun grote liefde voor wijn. Een goed wijnrek kan dan ook echt niet in jouw woning ontbreken. Verder zullen prachtige, marmeren beelden de schoonheid van de Italiaanse renaissance weerspiegelen. Er zijn ook verschillende elementen die je in je woning kunt ophangen om een Italiaans gevoel te creëren. Denk daarbij aan een kristallen kroonluchter aan het plafond, of een elegante spiegel met een verguld frame. Verder kan je nog schilderijen ophangen die bijvoorbeeld de schoonheid van het Italiaanse landschap afbeelden. Tafels en kasten kan je verder decoreren met handgemaakt aardewerk en keramiek. Denk daarbij bijvoorbeeld aan potten, vazen en schalen.

Zo straalt een Italiaans interieur dus warmte en gezelligheid uit. Deze sfeer kan je verder nog creëren door de verlichting te dimmen en te genieten van kaarslicht. Een ander element dat je aan je woning zou kunnen toevoegen, is een mooie klassieke klok, gemaakt van hout.
Dit is een samenwerking

Afbeelding: Sofie DeLauw

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Lees ook:

In Toscane ligt Prato in de schaduw van haar wereldberoemde zus Florence. Een stad die vaak wordt overgeslagen door toeristen.

In Genua vind je allerlei botteghe storiche. In deze historische winkels en ateliers beoefenen Genuese familie’s al eeuwen bijzondere ambachten. Wij tippen …

Italië is hét modeland bij uitstek met al die bekende ontwerpers. We noemen een Valentino, Armani, Dolce & Gabbana. Maar waar shop …