Goed nieuws vanuit Nederland: heel Italië op code geel
Terug naar overzicht

Goed nieuws vanuit Nederland: heel Italië op code geel

Later deze week kunnen we weer op vakantie naar Italië! Op 10 juni wordt het reisadvies aangepast van code oranje naar geel.

Code geel betekent dat je bij terugkeer geen coronatest hoeft te doen en niet in quarantaine hoeft. Wat een goed nieuws is dat!

Aanpassing deze week

Het ministerie van Buitenlandse Zaken komt nog deze week met een aanpassing van het advies, melden ingewijden naar aanleiding van berichtgeving van De Telegraaf. Handig voor als je met de auto reist: naast Italië gaan ook Oostenrijk en Duitsland op geel.

Italië geeft 7 regio’s code wit

Italië zelf is optimistisch en geeft inmiddels zeven regio’s kleurcode wit. Dat betekent ‘nauwelijks risico op het coronavirus’ en code wit geldt in Friuli-Venezia Giulia, Veneto, Ligurië, Umbrië, Abruzzo en op het eiland Sardinië.

Als de epidemiologische curve blijft dalen, zullen er elke week meer regio’s zijn waar het mogelijk is om alle activiteiten te hervatten en de avondklok af te schaffen, meldt Corriere della Sera. Vooralsnog zijn op 14 juni de regio’s Lombardije, Lazio, Emilia-Romagna, Piemonte, Umbrië, Puglia en de provincie Trento aan de beurt om van code geel naar code wit te gaan.

Bekijk voor meer informatie

Bron: De Telegraaf