Toscane: meer dan één karakter
Terug naar overzicht

Toscane: meer dan één karakter

Partnership – De Smaak van Italië samen met NOVASOL

In het noorden grensend aan Lombardije, in het zuid-oosten aan Umbrië en in het westen aan de Middellandse zee ligt Toscane, een van de mooiste streken van Italië.

Het bergachtige noorden

In het noorden liggen de provincies Massa, Lucca, Prato en Pistoia. De kust in het westen is te bereiken in maximaal 30 minuten. Een activiteit in de natuur of een bezoek aan een van de culturele evenementen kan dus gemakkelijk gecombineerd worden met een middag strand. De omgeving zal je verrassen, want deze is niet erg typisch-Toscaans. Het is wat bergachtig en minder glooiend, waarop veel beboste gedeelten te vinden zijn; dat laatste kan lekker verkoelend werken in de zomermaanden.
Als onderdeel van een complex huur je appartement ITV268 in Camaiore. Een privébalkon en zwembad voor gemeenschappelijk gebruik staan voor de gasten ter beschikking. De stranden van Versilia en Camaiore zijn vanaf deze plek gemakkelijk te bereiken.

Het heuvelachtige oosten
Oostelijk ligt onder andere de wijnstreek Chianti. Er wordt veel wijn en olijfolie geproduceerd, waardoor het landschap ook door wijnranken en boomgaarden wordt gedomineerd. Bezoek er zeker een kleinschalige wijnboer en proef en geniet met familie of vrienden.
De stad Cortona wordt steeds populairder de laatste jaren. Je hebt er een indrukwekkend uitzicht op Lago Trasimeno. In de zomer herbergt de stad een festival (Del Sole) en verandert dan in een plek waar muziek, cultuur, historie en kunst centraal staan.
Op een paar kilometer van Cortona, op een kleine heuvel in het midden van de Chiana-vallei, ligt dit 4-persoons vakantiehuis ITA015 met privétuin en jacuzzi. Genieten met een grote G!

Het zonnige westen
Als echte zonliefhebber trek je het beste naar het westen. Fantastische langgerekte stranden zorgen voor urenlang zwem- en zongenot. Mocht je tegelijkertijd wat dingen willen ondernemen, dan is er genoeg te vinden in de omgeving. Denk aan het bezoeken van de Valle del Diavolo. Dit is een natuurgebied waar onverklaarbare gijzers verspreid liggen, vandaar dat deze de bijnaam ‘duivelsvallei’ heeft.
Een andere leuke tip is een boottocht naar de Toscaanse eilandenarchipel. Zo treed je in de voetsporen van Napoleon op Elba.
Een geweldig panoramisch uitzicht heeft accommodatie ITE142 met terras op Elba, in Porto Azzuro.
Een bezoek aan de beroemdste badplaatsen, zoals het strand van Cavoli is leuk voor gezinnen.

Het ongerepte zuiden
De inwoners van Toscane trekken zelf in grote getale naar het zuiden van de streek. De natuur is hier misschien wel het meest ongerept. Aan de kust tref je adembenemende baaien en in het binnenland een kleurrijk landschap, thermale baden en vele historische dorpjes en bezienswaardigheden.
De provincie Siena, ook zuidelijk gelegen, biedt een interessante combinatie van kunst, natuur, cultuur en geschiedenis. Twee keer per jaar word er te paard strijd gevoerd tussen de wijken in de stad Siena. Het is onderdeel van een eeuwenoud volksfeest, dat een indrukwekkend schouwspel is.
ITM285 in Magliano in Maremma is een karakteristiek vakantiehuis en uit natuursteen gemaakt. Ideaal voor gezinnen tot 6 personen. Het huis is omgeven door natuur en ligt op 20 km van de kust van Argentario.

Overnachten in Toscane
Wanneer je overweegt een vakantie te boeken naar Toscane, bekijk dan vooraf welk gedeelte van de regio je het meeste aanspreekt en past bij jouw wensen. NOVASOL heeft geweldige vakantiehuizen in het aanbod die je de mogelijkheid bieden Toscane in alle vrijheid te ontdekken. De betaalbare huizen en appartementen bieden je privacy en flexibileit tijdens je vakantie. Hierdoor geniet je optimaal van je vakantie in Toscane.

LEES OOK:
7x waarom je juist in het najaar een tripje naar Toscane moet plannen
Ken je deze 9 beroemde foto’s in Italië? Op déze plekken maak je ze zelf