Het gladiatorengebouw in Pompeii is volledig gerestaureerd
Terug naar overzicht

Het gladiatorengebouw in Pompeii is volledig gerestaureerd

Het in 2010 ingestortte Schola Armaturarum Juventutis (Wapenschool voor de Jeugd) in Pompeii is volledig gerestaureerd. Het gebouw staat aan een van de belangrijkste straten van Pompeii.

De Schola Armaturarum Juventutis stortte acht jaar geleden in. De materialen waarmee ze destijds het gebouw gerestaureerd hebben (ijzer en cement), zorgden alleen maar voor een slechtere staat. In 2010 kreeg Pompeii te kampen met heftige regenval. Hier was de site helaas niet tegen bestand.

Schola Armaturarum Juventutis Pompeianae
Archeologen vermoeden dat de Schola vroeger een huisvesting was voor gladiatoren. In het gebouw bereidden ze zich voor op de gevechten in de arena. Met veel moeite is het gebouw in drie jaar tijd gerestaureerd en vanaf 3 januari is de Schola heropend. Op donderdagen is het gebouw toegankelijk voor publiek.

Vulkaan uitbarsting
Pompeii ligt iets ten zuiden van Napels. In 79 na Christus werd de stad verwoest door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius. De hele stad werd bedolven onder een dikke laag as, modder en lava. In de negentiende eeuw is de stad opgegraven. Doordat de stad beschermd werd door deze laag as is het een van de best bewaarde overblijfselen uit de Romeinse tijd. De stad is te vinden op de Unesco Werelderfgoedlijst.

LEES OOK:

De beste berichten van De Smaak van Italië ontvangen? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief!