Prosecco is de best verkochte mousserende wijn ter wereld
Terug naar overzicht

Prosecco is de best verkochte mousserende wijn ter wereld

Fris, licht, droog en fruitig: het perfecte drankje voor een heerlijke aperitivo. Op dit moment is prosecco de best verkochte mousserende wijn ter wereld en dit is waarom.

Eerst was champagne de bestverkochte mousserende wijn, maar prosecco steekt nu met kop en schouders boven de gouden bubbels uit. De export van Italiaanse spumante – de mousserende wijn, waar deze bruisende drank onder valt – steeg dit jaar met 13%.

Verschil tussen Prosecco en Champagne
Vijf jaar geleden overtrof de Prosecco-productie de champagne voor het eerst. De verkoop van prosecco steeg in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Rusland en zelfs in Japan. De drank wordt vooral gemaakt in het Noordoosten van Italië in de regio’s Veneto en Friuli Venezia Giulia.  In tegenstelling tot champagne, die fermenteert in de fles, vindt het fermentatieproces bij prosecco plaats in een grote tank. Hierdoor is de drank fris en fruitig en heeft het grotere en kortere bubbels dan Champagne.

Wil je een heel goede fles proberen? De Prosecco Superiore DOCG wordt beschouwd als de beste fles. Deze prosecco heeft een tweede gisting in de fles waardoor hij nog lekkerder smaakt.

Waarom is het een succes?
Hoewel champagne vaak redelijk prijzig is, is prosecco haar goedkopere zusje. Door de lagere prijs en de veelzijdigheid is het een groot succes. Een glas smaakt goed bij zeevruchten en je maakt er ook nog eens heerlijke cocktails mee.

LEES OOK:

Koop de lekkerste Italiaanse wijnen met een aantrekkelijke korting! Bekijk de wijnpakketten