'Kus verplicht', steeds meer romantische zones in Italië
Terug naar overzicht
kus romantiek_sperlonga

‘Kus verplicht’, steeds meer romantische zones in Italië

Romantiek in het openbaar. Op steeds meer plekken in Italië lijkt het een ‘verplichting’ te worden, want de borden met overduidelijke aanwijzingen erop schieten als paddenstoelen uit de grond.

Tijdens de laatste vakantie in Italië was het onze collega Irene al opgevallen. Bij het uitkijkpunt op de boulevard van Sperlonga staat promintent een groot bord met daarop de tekst Obbligo di baciarsi! (met een uitroepteken ook) en daaronder de vertaling Let’s kiss. Klare taal van de Italianen. Dit is overduidelijk een locatie waarvan het toerismebureau vindt dat er gekust mag – of zelfs ‘moet’ – worden.

5 borden in Sperlonga

In Sperlonga, een leuk kustplaatsje tussen Napels en Rome, zijn ze enthousiast. Bij toeval blijken we hier meteen op dé romantische hotspot te zijn, want in deze gemeente staan er maar liefst vijf van dit soort borden.

Veel borden zijn omrand met regenboogkleuren om aan te duiden dat iedereen welkom is om een geliefde om de hals te vliegen.
kus romantiek_sperlonga

Meer romantische zones

Deze borden, die ‘romantische zones’ aanduiden, verschijnen steeds vaker op bijzondere uitkijkpunten in Italië. Het nieuwste exemplaar is te vinden op het eiland Capri, schrijft de Britse krant The Times. Wie daar de Belvedere del Sognatore bezoekt – ‘het uitkijkpunt voor dromers’- wordt aangemoedigd de ander een dikke pakkerd te geven.

In Trentinara (Campanië) hebben ze een panoramaterras met een extra bijzonder bord. De silhouetten daar stellen Saul en Isabella voor. Deze tragische geliefden zijn volgens de legende in een laatste omhelzing van het uitkijkpunt afgesprongen.

In Italië zetten ze romantiek wel vaker in als marketingtool. Eerder doneerde de regio Lazio 2.000 euro aan stellen die in deze streek zouden trouwen.

foto: Irene de Waal