Vakantie naar Italië: dit staat er in 2017 op het programma
Terug naar overzicht
vakantie naar Italië

Op vakantie naar Italië: dit doe ik in 2017

Toegegeven, het is nog wat vroeg om nu al de vakantie naar Italië voor 2017 te bespreken, maar bij mij is de voorpret alweer begonnen. Ik leg nieuwe contacten, kijk uit naar het weerzien met oude contacten en verheug met nu al op de geweldig wijnreis die ik ga maken. En dan moet het nieuwe jaar nog beginnen.

In het voorjaar staat Podere Cerale weer op het programma. Voor het zesde opeenvolgende jaar ga ik naar Joep en Jan-Pieter waar ik intussen een hechte en warme band mee heb opgebouwd. Die band, gecombineerd met de magie van de Toscane, geeft mij een echt gevoel van thuiskomen. Iedere keer weer, ook na zoveel bezoeken, word ik verrast. Verrast door de omgeving, verrast door de geweldige kookkunsten van de twee mannen en verrast door de ongedwongenheid die Podere uitstraalt. Een van de dingen die ik op mijn to-do lijstje heb gezet, is het bezoeken van de Uffizi in Florence. Geloof het of niet maar dat museum heb ik dus na al die jaren nog steeds niet bezocht. La Piazza heb ik tig keer bezocht maar dat was het dan ook. Verder staan ook de thermale baden van Saturnia hoog op mijn lijstje. Gewoon even een dagje onderdompelen in het mooie dat moeder aarde voor ons heeft bedacht. Joep waarschuwde me wel voor de vrij aanwezige zwavelgeur. Zo aanwezig zelfs dat je na het douchen nog een enigszins raar geurtje met je meedraagt. Van de andere kant bevat het heilzame water veel goede stoffen zoals magnesium, carbonaat en algen die je huid verzachten en je haar een zijdeglans bezorgen. Volgens Joep dan he.

Iets verder in het voorjaar, in mei om precies te zijn, gaat er een grote en langverwachte wens in vervulling. Samen met wijnvriend Mathieu Klaassen en een aantal andere gasten bezoek ik het landgoed van Sting in Figline Val d’Arno (Toscane) voor een rondleiding, wijnproeverij en diner aan zijn keukentafel. Inderdaad ja, aan dezelfde keukentafel waar Sting in de ochtend zijn eitje tikt. Mathieu is al enige jaren importeur van de wijnen van Sting voor Nederland en in die tijd heeft hij een aantal zeer interessante reizen weten samen te stellen. En tja, als je dan de kans krijgt om een hele dag te gast te zijn op het landgoed van een muzikale duizendpoot, dan zeg je geen nee. Ter voorbereiding op de reis, ben ik het hele assortiment van Stings wijnen aan het proeven. En nee, je hoeft geen medelijden met me te hebben… Zo ben ik erg benieuwd naar de witte Message in a bottle. Als-ie maar een beetje in de buurt komt van zijn rode broer, dan is het een instant hit. De Beppe rosato en bianco staan ook nog op mijn lijstje, dus ik moet me nu nog even beperken tot de rode wijnen. Nou ja, beperken is wel heel erg relatief. Natuurlijk hebben de When we dance, Message in a bottle, Casino delle vie en de Sister Moon ieder hun eigen karakter. Mijn persoonlijke favoriet is de Message vanwege de superieure balans van kracht, souplesse en diepgang maar ik daag je graag uit om zelf te proeven.

Over proeven gesproken. Als je graag Sting in huis wil halen, dan kan dat. Zijn wijnen bedoel ik dan, maar dat had je wellicht zelf ook begrepen. Mathieu regelt het graag voor je maar ja, laten we eerlijk zijn. Een proeverij bij Sting a casa is wel het summum. Toch?

Ciao,
Mark