Tempereer de chocola volgens de basistechniek (zie de link hierboven) en verdeel hem over de koffiebekertjes.
Kantel de bekertjes alle kanten op om de binnenkant volledig te bedekken en de chocoladekuipjes te maken.
Hou de bekertjes ondersteboven om ze uit te laten lekken en bewaar de overtollige chocola in een bak voor later. Laat de kuipjes uitharden.
Laat de velletjes gelatine 10 minuten volledig ondergedompeld in een kom koud water wellen tot ze zacht zijn.
Giet de Grand Marnier in een steelpan, doe de geraspte schil en het sap van een clementine erbij en kook ze 5 minuten op laag vuur.
Doe de eidooiers met de suiker in een mengkom en klop ze met een elektrische handmixer bleek en luchtig.
Zeef het kokende clementinesapmengsel en sprenkel het al kloppend met een garde bij de geklopte dooiers. Giet het mengsel in een steelpan en kook de vla al roerend op laag vuur tot de temperatuur 85 °C is.
Knijp de velletjes gelatine goed uit, doe ze bij de vla, roer tot de velletjes volledig opgelost zijn en laat het mengsel afkoelen.
Giet de room in een schone mengkom, klop hem met een elektrische handmixer tot er zachte punten op blijven staan en spatel hem rustig door de custard.
Haal de chocoladekuipjes uit de bekertjes en rol ze door het cacaopoeder om ze een jasje te geven. Vul de kuipjes met de mousse en versier ze met de geraspte schil van de resterende clementine en de chocoladescherven.
Zet ze voor het serveren in de koelkast.