4eltijm, salie en oregano gehakt, plus extra om te serveren
2tomatengroot, in plakjes
3paprika’s in verschillende kleurenin stukken en licht gegrild
Instructies
Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een grote bakplaat licht in.
Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ansjovis, sjalotten en knoflook een paar minuten tot ze zacht zijn. Zet opzij om af te koelen.
Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 20 cm en leg hem op de bakplaat.
Verdeel het afgekoelde ansjovismengsel erover, maar laat 2 cm langs de rand vrij.
Bestrooi met de gruyère en gehakte kruiden en verdeel de tomaat en paprika erover.
Vouw de randen van het deeg om, zodat een korst ontstaat. Besprenkel de topping met olijfolie.
Zet de taart 20-25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
Laat iets afkoelen en serveer, gegarneerd met een restje verse kruiden en gebarsten peper.