Ga terug
+ servings
Paprika tomatentaart

Gegrilde paprika- en tomatentaart

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie plus extra om te besprenkelen
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 sjalotjes fijngehakt
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 500 gr deeg voor quiche of hartige taart
  • 150 gr gruyère geraspt
  • 4 el tijm, salie en oregano gehakt, plus extra om te serveren
  • 2 tomaten groot, in plakjes
  • 3 paprika’s in verschillende kleuren in stukken en licht gegrild

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 190°C. Vet een grote bakplaat licht in.
  • Verhit de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de ansjovis, sjalotten en knoflook een paar minuten tot ze zacht zijn. Zet opzij om af te koelen.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoek van 30 x 20 cm en leg hem op de bakplaat.
  • Verdeel het afgekoelde ansjovismengsel erover, maar laat 2 cm langs de rand vrij.
  • Bestrooi met de gruyère en gehakte kruiden en verdeel de tomaat en paprika erover.
  • Vouw de randen van het deeg om, zodat een korst ontstaat. Besprenkel de topping met olijfolie.
  • Zet de taart 20-25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is.
  • Laat iets afkoelen en serveer, gegarneerd met een restje verse kruiden en gebarsten peper.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken