Ga terug
+ servings
Limoncello maken

Limoncello

Voorbereidingstijd: 28 dagen
Bereidingstijd: 1 uur 20 minuten
Totale tijd: 28 dagen 1 uur 20 minuten
Porties: 1250 ml

Ingrediënten

  • 4 citroenen
  • 375 ml wodka
  • 275 gr suiker
  • 750 ml water

Instructies

  • Was de citroenen goed. Gebruik een klein scherp mes of een dunschiller om de huid in reepjes te verwijderen, met zo min mogelijk wit.
  • Doe de reepjes in een goed af te sluiten pot met de wodka. Sluit af met het deksel en bewaar 4 tot 6 weken op een koele, donkere plaats.
  • Doe de suiker met het water in een pan en laat op laag vuur al roerend de suiker oplossen. Zet opzij en laat afkoelen.
  • Verwijder de citroenschillen met een zeef uit de wodka en roer de wodka door de suikersiroop.
  • Bewaar de limoncello in een goed af te sluiten fles. Je kunt hem het beste in de vriezer bewaren en koud serveren.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken