Ga terug
+ servings
Polenta beignets met mais

Polenta beignets met maïs

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 360 ml water
  • 85 gr polenta
  • ½ tl zout
  • 80 gr maïskorrels of keuze uit kleine groenten
  • 3-4 el lente-uitjes fijngehakt, plus extra, om te serveren
  • 1 el fijngehakte peterselie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 50 gr bloem
  • ¼ tl bakpoeder
  • 1 ei licht geklopt
  • plantaardige olie om te frituren
  • mayonaise, tomaat, lente-ui en koriander om te serveren.

Instructies

  • Breng het water in een pan op middelhoog vuur aan de kook. Voeg de polenta en het zout toe en laat, onder voortdurend roeren, koken tot het dik is.
  • Haal van het vuur en roer de maïs, lente-ui, peterselie en knoflook erdoor. Laat afkoelen.
  • Zeef de bloem en het bakpoeder boven het mengsel en voeg het ei toe.
  • Roer tot een homogeen beslag en breng op smaak met zout en peper.
  • Vul een grote pan voor de helft met de olie en verwarm op middelhoog vuur.
  • Schep steeds een paar eetlepels van het mengsel voorzichtig in de hete olie. Bak een paar minuten, terwijl je de beignets indien nodig draait, tot ze goudbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
  • Serveer met mayonaise, gehakte tomaat, lente-ui en koriander.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken