Ga terug
+ servings
Appeltaart recept

Appeltaart

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 200 gr boter zacht, +extra om in te vetten
  • 60 gr suiker
  • 1 ei
  • 150 gr bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 citroen rasp en sap
  • 650 gr appels geschild en in plakjes
  • scheutje cognac of rum

Voor de topping

  • 80 gr boter zacht
  • 80 gr suiker
  • 50 gr bloem

Voor erbij

  • 250 ml slagroom vers

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in met boter.
  • Meng voor de taartbodem de boter, suiker, ei, bloem, bakpoeder, citroenschil en sap en een snufje zout tot een romig geheel. Druk dit geheel in het bakblik.
  • Leg de appelschijfjes erop en besprenkel ze met cognac.
  • Voor de topping meng je de boter, suiker en bloem in een kom. Beleg de appels met dit mengsel en zet de bakvorm dan in de oven.
  • Bak de taart 30 minuten, of tot de bovenkant goudbruin is en de appels gaar en zacht zijn geworden.
  • Laat afkoelen (of eet lauwwarm, mijn voorkeur) en serveer met wat lobbig geklopte slagroom.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: