Ga terug
+ servings
Appel cake recept

Appelcake bakken

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur 10 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 2 appels golden delicious in partjes
  • 1 citroen sap en rasp
  • 180 gr suiker
  • 125 gr roomboter ongezouten op kamertemperatuur
  • 3 eieren
  • 150 ml melk
  • 300 gr bloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 snuf zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 ° C. Vet een ronde taartvorm van 23 cm in en bekleed ’m met bakpapier.
  • Doe de appelpartjes in een kom samen met het citroensap en 2 eetlepels suiker.
  • Klop de overgebleven suiker met de boter tot een romig mengsel, voeg de eieren toe en klop goed tot een dik, bleek geheel.
  • Voeg de melk en de citroenschil toe en roer de bloem, het bakpoeder, het zout en de helft van de appelschijfjes erdoor.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en verdeel de overgebleven appelschijfjes over de bovenkant.
  • Bak de cake 1 uur in de oven, of tot de bovenkant goudbruin is en veerkrachtig aanvoelt.
4.50 van 14 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: