Ga terug
+ servings
Wafeltjes met pistachecrème

Wafeltjes met crème van pistache

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 8 personen

Ingrediënten

  • 60 gr boter
  • 60 gr suiker fijn
  • 60 gr eiwitten ongeveer 2 eieren
  • 60 gr bloem type "00" of patentbloem
  • snuf zout

Pistachecrème

  • 60 gr pistachepasta ongezoet
  • 200 ml slagroom

Versiering

  • 100 gr bosvruchten
  • 2 el gedroogde rozenblaadjes

Instructies

  • Verhit de oven tot 200 ˚C of de heteluchtoven 180 ˚C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de boter in kleine blokjes, doe ze in een kom en laat ze bij kamertemperatuur zacht worden. Klop de boter en suiker met een handmixer bleek en romig. Doe de eiwitten erbij, zeef de bloem in de kom, voeg een snufje zout toe en klop er een glad, vloeibaar mengsel van.
  • Giet het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje van 3 mm. Werk in meerdere porties en spuit het beslag in flinterdunne plakjes van ongeveer 6 cm diameter, met een tussenruimte van 5 cm op een bakplaat met bakpapier. Bak de wafeltjes 5–6 minuten in de oven, tot de randjes goudbruin beginnen te worden.
  • Schep ze wanneer ze nog warm zijn heel voorzichtig van het papier, leg ze in ronde siliconen vormpjes en druk ze er met je vingers in. Laat ze afkoelen.
  • Doe voor de pistachecrème de pistachepasta met de slagroom in een kom en mix met de staafmixer tot een gladde crème. Schep een halve theelepel pistachecrème in elk wafeltje. Garneer elk wafeltje met een of twee bosvruchtjes en strooi de gedroogde rozenblaadjes erover. Serveer ze meteen.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: