Ga terug
+ servings
Ricottaplaatcake

Ricottaplaatcake met blauwe bessen

Voorbereidingstijd: 30 minuten
Bereidingstijd: 30 minuten
Totale tijd: 1 uur
Porties: 24 personen

Ingrediënten

  • 200 gr ongezouten roomboter op kamertemperatuur
  • 325 gr suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • zout
  • 6 eieren
  • 500 gr ricotta
  • 350 gr bloem
  • 20 gr bakpoeder
  • 200 gr blauwe bessen

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop in een keukenmachine of met een mixer de boter met de suiker, de vanillesuiker en een flinke snuf zout romig.
  • Klop er een voor een de eieren door. Voeg de ricotta in 2 porties toe en klop glad. Zeef de bloem met het bakpoeder boven het ricottamengsel en klop tot een glad beslag.
  • Schenk het beslag op de bakplaat. Strijk het beslag met een spatel of de achterkant van een grote lepel glad. Strooi de bessen over het beslag.
  • Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Laat de cake op de bakplaat afkoelen. Bestrooi de plaatcake met poedersuiker.
4.84 van 6 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: