Ga terug
+ servings
Bruschetta met gepofte knoflook maken

Bruschetta met gepofte knoflook

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 sneden zuurdesembrood
  • olijfolie extra vergine, om te bestrijken
  • 1 portie gepofte knoflook (zie basisrecept), fijngeprakt
  • 4 burrata
  • plakjes tomaat voor erbij

Gekneusde basilicum:

  • 80 ml olijfolie extra vergine
  • 20 gr basilicumblaadjes
  • ¼ tl zeezoutvlokken

Instructies

  • Verhit de grillpan op hoog vuur. Bestrijk de sneden brood met olie en gril ze in delen 1 minuut aan elke kant, of tot ze geroosterd zijn en grillstrepen hebben. Zet apart.
  • Doe de olie, het basilicum en zout in een kom en stamp door elkaar, tot het basilicum gekneusd is.
  • Besmeer het brood met de geprakte gepofte knoflook. Halveer de burrata en leg op het brood. Schep het gekneusde basilicum erop en dien op met tomaat.
5 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: