Ga terug
+ servings
Uienragout pasta recept

Pasta met uienragout

Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 50 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg uien
  • 100 gr boter
  • 1 tl zout
  • 2 el worcestershiresaus
  • 10 takjes tijm
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 el shiro misopasta (optioneel)
  • 100 ml witte wijn
  • 120 gr casinobrood korsten verwijderd
  • 20 gr peterselie
  • 1 el olijfolie mild
  • 300 gr pasta naar keuze
  • parmezaan geraspt

Instructies

  • Pel de uien, halveer en snijd in halve ringen. Verwarm een ruime gietijzeren pan.
  • Voeg de boter toe en laat smelten. Voeg de uienringen toe en bak al omscheppend glazig.
  • Voeg het zout toe en laat karamelliseren. Roer af en toe om. Neem hier rustig de tijd voor, minstens 30 minuten. Voeg als de uien al lekker gebruind zijn de worcestershiresaus toe. Laat weer verder smoren tot de uien nog donkerder zijn.
  • Ris de blaadjes tijm van de takjes en voeg toe. Als de uien goed donker van kleur zijn (na zeker 45 minuten), voeg dan de misopasta toe als je die gebruikt en blus af met de wijn. Laat de alcohol verdampen en zet het vuur laag.
  • Maak alvast het broodkruim: vermaal het brood tot kruim in het molentje van de staafmixer. Hak de peterselie heel fijn met een scherp mes, voeg toe aan het broodkruim en draai met de olijfolie alles nog even door tot het kruim groen is.
  • Bak het in een droge koekenpan droog en krokant. Kook in een andere pan de pasta in goed gezouten water al dente.
  • Schep met een schuimspaan de pasta met aanhangend kookvocht uit de pan en voeg toe aan de uienragout. Roer alles door elkaar.
  • Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe, zodat er een mooie saus ontstaat. Bestrooi met peterseliekruim en serveer met Parmezaanse kaas.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken