Ga terug
+ servings
Arancini vulling Italopop

Alla norma - Arancini vulling

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Porties: 14 stuks

Ingrediënten

  • 1 aubergine groot
  • 4 el olijfolie mild
  • 1 teentje knoflook gepeld
  • el tomatenpuree
  • 1 snuf chilivlokken (optioneel)
  • 100 ml passata (of een restje tomaat uit blik)
  • 50 gr ricotta salata (of een andere zoute, harde kaas)
  • ½ bol mozzarella (geen buffelmozzarella, die is te nat)
  • 15 gr basilicum alleen de blaadjes

Instructies

  • Snijd de aubergine in blokjes en zout ze flink. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en voeg de aubergineblokjes toe. Bak ze op hoog vuur bruin.
  • Hak intussen de knoflook fijn en voeg toe. Voeg de tomatenpuree, de chilivlokken en de passata toe en stoof tot het meeste vocht verdampt is en de aubergine zacht en gaar is.
  • Neem van het vuur. Rasp de ricotta salata, snijd de mozzarella in kleine blokjes en hak de basilicumblaadjes fijn. Meng alles door de aubergine.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken