100grParmezaanse kaas, geraspt, + extra om te serveren
2eieren
2snufjesgeraspte nootmuskaatschil van ½ citroenbloem, om te bestuiven
1litkippenbouillon
zeezout
zwarte pepervers gemalen
Instructies
Combineer alle ingrediënten behalve de bloem en de kippenbouillon met een beetje zout in een kom en meng goed tot je een deegachtige consistentie hebt.
Vorm tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat het minstens 1 uur op kamertemperatuur rusten.
Verwijder het plastic, neem vervolgens ongeveer een kwart van het deeg en druk het door een aardappelpers met grote gaten.
Snijd het af met een klein scherp mes tot sliertjes van 5-6 cm. Ze hoeven niet allemaal gelijk te zijn.
Leg de pastasliertjes op een met bloem bestoven plank. Herhaal dit met de rest van het deeg.
Breng intussen de kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Kook de passatelli tot ze drijven.
Haal van het vuur en verdeel de bouillon met de pasta over vier kommen. Garneer met een beetje zwarte peper en een snufje geraspte parmezaan.