Ga terug
+ servings
Broodpasta in bouillon

Broodpasta in bouillon

Voorbereidingstijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 30 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 100 gr broodkruimels
  • 100 gr Parmezaanse kaas, geraspt, + extra om te serveren
  • 2 eieren
  • 2 snufjes geraspte nootmuskaatschil van ½ citroenbloem, om te bestuiven
  • 1 lit kippenbouillon
  • zeezout
  • zwarte peper vers gemalen

Instructies

  • Combineer alle ingrediënten behalve de bloem en de kippenbouillon met een beetje zout in een kom en meng goed tot je een deegachtige consistentie hebt.
  • Vorm tot een bal, wikkel in plasticfolie en laat het minstens 1 uur op kamertemperatuur rusten.
  • Verwijder het plastic, neem vervolgens ongeveer een kwart van het deeg en druk het door een aardappelpers met grote gaten.
  • Snijd het af met een klein scherp mes tot sliertjes van 5-6 cm. Ze hoeven niet allemaal gelijk te zijn.
  • Leg de pastasliertjes op een met bloem bestoven plank. Herhaal dit met de rest van het deeg.
  • Breng intussen de kippenbouillon aan de kook in een grote pan. Kook de passatelli tot ze drijven.
  • Haal van het vuur en verdeel de bouillon met de pasta over vier kommen. Garneer met een beetje zwarte peper en een snufje geraspte parmezaan.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken