Ga terug
+ servings
Aardappeltaart GENNARO'S CUCINA DAVID LOFTUS

Napolitaanse aardappeltaart

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 10 minuten
Totale tijd: 1 uur 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 40 gr boter plus extra om in te vetten
  • 30 gr broodkruim
  • 700 gr aardappelen geschild en in stukken
  • 2 eieren
  • 30 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 50 ml hete melk
  • 100 gr scamorzakaas in kleine blokjes
  • 20 gr asiagokaas in kleine blokjes
  • 1 bol mozzarella (zo'n 125 gr), uitgelekt en grof gehakt
  • 80 gr gekookte ham in kleine stukjes
  • zeezout
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde bakvorm van 20 cm in met wat boter en bestrooi met wat broodkruim. Klop overtollig kruim af en bewaar.
  • Kook de aardappelen in een grote pan met kokend water ongeveer 20 minuten of tot ze gaar zijn, laat ze goed uitlekken en pureer ze.
  • Meng er wat zout en peper door, voeg de eieren, geraspte parmezaan, 30 g boter, hete melk, de helft van alle kazen en de helft van de ham aan toe.
  • Schep de helft van het aardappelmengsel gelijkmatig in de voorbereide cakevorm, strooi de rest van de ham en kazen erover.
  • Bedek het geheel met de overgebleven puree. Verdeel de resterende boter erover en bestrooi met de overgebleven broodkruimels.
  • Bak ongeveer 40 minuten in de oven, tot de taart gerezen en goudbruin is. Haal uit de oven, laat 5 minuten rusten en serveer.
4.67 van 3 stemmen
Pin recept Recept afdrukken