Maak eerst het deeg door alle ingrediënten goed te mengen en vervolgens te kneden tot een soepel geheel.
Zet dit afgedekt weg, minstens een half uur. Maak intussen de vulling.
Snij de snijbiet (of spinazie of andijvie), gebruik blad en steeltjes. Bak de groente in kwestie. Laat hem afkoelen en goed uitlekken. Zeker in het geval van spinazie goed uitknijpen!
Snij de ui ragfijn, en zo ook de groente en de kruiden. Vermeng alles met de kazen en het ei.
Breng verder op smaak met een beetje zout en verse zwarte peper. Verdeel het deeg in tweeën. Rol beide plakken uit op een bebloemd aanrecht tot ze ongeveer 25 bij 25 cm groot zijn.
Maak nu met een uitsteekvormpje (zo’n beeldig ravioligeval of een whiskyglas of iets dergelijks) voorzichtig een zichtbaar raster van 4 keer 4 vierkantjes.
Snij ze nog niet uit! Je weet nu waar je de vulling moet leggen: in het midden van zo’n vierkantje. En dat zestien keer. Hou steeds een beetje ruimte tussen de naden.
Leg een hoopje vulling in het midden van de vierkantjes. Maak vervolgens de randen waar de twee lappen deeg elkaar gaan raken een beetje nat. Bedek het geheel met de tweede lap deeg en steek nu de vormpjes definitief uit.
Druk de randen rondom goed op elkaar. Frituur de raviolo per stuk in ruime plantaardige olie en serveer ze meteen.