Youtube-hit: nonna's die je de allerlekkerste pasta leren maken
Terug naar overzicht

Youtube-hit: nonna’s die je de allerlekkerste pasta leren maken

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn, maar toch is dit precies wat er gebeurt op het kanaal ‘Pasta Grannies.’ Hierop verschijnen dagelijks kookvideo’s waarin traditionele pastarecepten van oma de revue passeren.

Het programma Pasta Grannies toert door heel Italië en belt elke dag aan bij een andere nonna. Zo worden lokale specialiteiten van Italiaanse oma’s in de spotlight gezet.  Denk hierbij aan trofie al pesto uit Ligurië, tortellini in brodo uit de regio Emilia-Romagna of de Toscaanse pasta Risi e Bisi.

Oma als influencer
De kookvideo’s zijn erg populair, en dat maakt oma een ware influencer op het web. Dat het Youtube-kanaal zo’n succes is zit hem vooral in de eenvoud; dure machines kun je gelukkig achterwegen laten. Het enige wat je nodig hebt om je pasta tot een succes te maken is een deegroller, een paar handen en een kookvideo van La Nonna.

Het kookboek bij de hand
Mocht je recepturen ook graag op papier willen hebben, dan is er ook nog het kookboek Pasta Grannies. Een musthave voor alle Italiëliefhebbers en pastafanaten. Je bestelt het kookboek in onze webshop zonder verzendkosten! Bekijk het Pasta Grannies in de webshop.

BEKIJK OOK:

Wil je dagelijks op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en leukste vakantietips uit Italië? Volg De Smaak van Italië op Facebook!

Tekst: Lisa Post