Deze YouTube-serie vertelt over het geheime leven van Giacomo Puccini
Terug naar overzicht
YouTube-serie Giacomo Puccini

Deze nieuwe YouTube-serie vertelt over het geheime leven van Puccini

Filmmaker Gijs Besseling, cellist Leonard Besseling en journalist Nina Schuttert maakten het afgelopen jaar in een camper een rondreis langs plaatsen die het leven en werk van de operacomponist Giacomo Puccini markeerden.

In een YouTube-serie van negen afleveringen ontrafelen zij stapje voor stapje het avontuurlijke leven van deze Maestro, die wordt beschouwd als een van de beste operacomponisten van de 19e/20e eeuw en op bevel de meest bijzondere opera’s uit zijn mouw leek te schudden.

Vier bekendste opera’s
De serie laat je onder andere kennis maken met zijn vier bekendste opera’s (zoals onder andere La Bohème), die door de filmploeg opgenomen werden tijdens het Puccini Festival in Torre del Lago. Tenor Adriano Graziani zingt, begeleid door musici van Club Classique, aan het meer van Massaciuccoli – vlakbij het lievelingshuis van de componist – enkele van zijn aria’s. Ook ben je getuige van het laatste interview met de kleindochter Simonetta Puccini (laatste nazaat in de stamboom van de familie), die enkele maanden na de filmopnames kwam te overlijden. Daarna rijdt de camper verder om in de voetsporen van Puccini te stoppen in onder andere Lucca (waar Puccini geboren werd) en Viareggio. Uiteindelijk eindigt de roadtrip La Boheme in de eeuwige stad Rome.

YouTube-serie Giacomo Puccini

Woensdag 25 april
De eerste aflevering is op woensdag 25 april te zien. Vanaf dat moment zal er, gedurende een periode van negen weken, wekelijks een nieuwe aflevering online verschijnen op www.youtube.com/24classics

LEES OOK: Dit is het allerkleinste theatertje van Italië