Ga terug
+ servings
Spaghetti met courgette

Spaghetti met courgette

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 ml olijfolie voor het bakken
  • 8-10 courgettes klein, in dunne plakjes
  • 75 gr basilicum blaadjes losgehaald
  • olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
  • 500 gr spaghetti
  • 100-200 gr Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur tot de olie zachtjes borrelt.
  • Bak de courgettes in porties goudbruin in de olie. Haal ze eruit en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi ze met zeezout en lekker veel basilicumblaadjes. Doe in een kom en besprenkel royaal met extra vergine olijfolie.
  • Kook de spaghetti in ruim, kokend water met zout tot hij al dente is. Laat uitlekken maar vang 2 koppen (500 ml) van het kookvocht op.
  • Doe de uitgelekte pasta terug in de pan, voeg het courgettemengsel toe en roer voorzichtig op laag vuur. Voeg beetje bij beetje het bewaarde pastakookvocht toe zodat er een romige consistentie ontstaat.
  • Misschien heb je niet al het kookvocht nodig. Voeg dan geleidelijk de Parmezaanse kaas toe en blijf rustig roeren en omscheppen. Als het gerecht weer licht romig is, haal je het van het fornuis.
  • Serveer de pasta meteen. Tip! Je kunt de gebakken courgetteplakken zo’n 5 dagen in de koelkast bewaren voor later gebruik. Laat ze dan wel eerst even op kamertemperatuur komen.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: