Terug naar overzicht
Spaghetti met courgette

Recept met weinig ingrediënten: spaghetti alla nerano

In het vijfde vegetarische kookboek van de Britse Anna Jones, Anna’s perfecte smaken draait het om twaalf basisingrediënten die iedereen wel in huis heeft, zoals olijfolie, mosterd of knoflook. Dit recept, afkomstig uit het dorp Nerano in Campania, bak je de plakjes courgette goudbruin in olijfolie.

Spaghetti alla Nerano is een eenvoudig recept met weinig ingrediënten, een gerecht van de Amerikaanse acteur Stanley Tucci, met Italiaanse roots. We kenden hem in eerste instantie vooral van mooie bijrollen in speelfilms, maar hij had in 2021 en 2022 ook een extreem populair kookprogramma op televisie – van Searching for Italy verscheen een gelijknamig kookboek. Spaghetti alla nerano is zijn recept, gepubliceerd in Anna’s boek.

Bestel hier de editie waarin dit recept voor spaghetti met courgette te vinden is. Op zoek naar meer inspiratie voor lekkere recepten? Je bestelt de mooiste Italiaanse kookboeken in onze shop.
Spaghetti met courgette

Spaghetti met courgette

Voorbereidingstijd: 15 minuten
Bereidingstijd: 25 minuten
Totale tijd: 40 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 200 ml olijfolie voor het bakken
  • 8-10 courgettes klein, in dunne plakjes
  • 75 gr basilicum blaadjes losgehaald
  • olijfolie extra vergine, voor het besprenkelen
  • 500 gr spaghetti
  • 100-200 gr Parmezaanse kaas geraspt

Instructies

  • Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur tot de olie zachtjes borrelt.
  • Bak de courgettes in porties goudbruin in de olie. Haal ze eruit en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Bestrooi ze met zeezout en lekker veel basilicumblaadjes. Doe in een kom en besprenkel royaal met extra vergine olijfolie.
  • Kook de spaghetti in ruim, kokend water met zout tot hij al dente is. Laat uitlekken maar vang 2 koppen (500 ml) van het kookvocht op.
  • Doe de uitgelekte pasta terug in de pan, voeg het courgettemengsel toe en roer voorzichtig op laag vuur. Voeg beetje bij beetje het bewaarde pastakookvocht toe zodat er een romige consistentie ontstaat.
  • Misschien heb je niet al het kookvocht nodig. Voeg dan geleidelijk de Parmezaanse kaas toe en blijf rustig roeren en omscheppen. Als het gerecht weer licht romig is, haal je het van het fornuis.
  • Serveer de pasta meteen. Tip! Je kunt de gebakken courgetteplakken zo’n 5 dagen in de koelkast bewaren voor later gebruik. Laat ze dan wel eerst even op kamertemperatuur komen.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek:

Ontvang wekelijks de beste Italiaanse recepten in onze nieuwsbrief, schrijf je gratis in:

"*" geeft vereiste velden aan

Elke week tips uit Italië?

Vul je e-mail adres in en ontvang inspiratie, reistips en leuke aanbiedingen uit naam van De Smaak van Italië.

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.