Ga terug
+ servings
spaghetti-veneta

Spaghetti met gamba's

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 6 Personen

Ingrediënten

  • 15 gr verse peterselie fijngehakt
  • 3 el paneermeel
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 16 grote rauwe gamba's gepeld, darmkanaal verwijderd en gewassen
  • 150-200 ml witte wijn
  • 1 tl zoete paprika
  • 500 gr spaghetti
  • zout en zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Meng de peterselie en het paneermeel in een kom.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. voeg de knoflookteentjes toe en bak ze 2 minuten tot ze lichtbruin worden en geurig. Haal de knoflook dan uit de pan en gooi weg.
  • Doe de garnalen in de pan, schik ze tot ze naast elkaar liggen en kook een paar minuten voordat je de witte wijn toevoegt.
  • Draai elke garnaal voorzichtig om en kook verder. Breng op smaak met het paprikapoeder en zout en haal van het vuur.
  • Strooi het mengsel van peterselie en paneermeel over de inhoud van de pan.
  • Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente, volgens de instructies van de verpakking.
  • Zodra de pasta al dente gaar is, giet je de pasta af en voeg je deze toe aan de pan met garnalen, husselend om te coaten.
  • Bak een paar minuten, dan serveer je het gerecht meteen en bestrooi met het gemalen zwarte peper.
5 van 5 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: