Terug naar overzicht
spaghetti-veneta

Recept voor heerlijke spaghetti met gamba’s

Zo maak je deze heerlijke spaghetti alla veneta met gamba’s

Dit recept is geïnspireerd op de spaghetti alla busara uit Venetië, een pastagerecht met tomaten en scampi.

Het zou zijn naam te ontlenen aan het Venetiaanse woord busièra (‘leugenaar’) misschien door de manier waarop de tomaten de garnalen verbergen. In dit recept zijn de tomaten weggelaten voor een frontale zeevruchtensmaak’.
spaghetti-veneta

Spaghetti met gamba's

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 6 Personen

Ingrediënten

  • 15 gr verse peterselie fijngehakt
  • 3 el paneermeel
  • 6 el olijfolie extra vergine
  • 2 teentjes knoflook
  • 16 grote rauwe gamba's gepeld, darmkanaal verwijderd en gewassen
  • 150-200 ml witte wijn
  • 1 tl zoete paprika
  • 500 gr spaghetti
  • zout en zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Meng de peterselie en het paneermeel in een kom.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur. voeg de knoflookteentjes toe en bak ze 2 minuten tot ze lichtbruin worden en geurig. Haal de knoflook dan uit de pan en gooi weg.
  • Doe de garnalen in de pan, schik ze tot ze naast elkaar liggen en kook een paar minuten voordat je de witte wijn toevoegt.
  • Draai elke garnaal voorzichtig om en kook verder. Breng op smaak met het paprikapoeder en zout en haal van het vuur.
  • Strooi het mengsel van peterselie en paneermeel over de inhoud van de pan.
  • Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente, volgens de instructies van de verpakking.
  • Zodra de pasta al dente gaar is, giet je de pasta af en voeg je deze toe aan de pan met garnalen, husselend om te coaten.
  • Bak een paar minuten, dan serveer je het gerecht meteen en bestrooi met het gemalen zwarte peper.
5 van 5 stemmen
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: