Terug naar overzicht

Zo maak je deze heerlijke spaghetti alla veneta met gamba’s

Dit recept is geïnspireerd op de spaghetti alla busara uit Venetië, een pastagerecht met tomaten en scampi.

Het zou zijn naam te ontlenen aan het Venetiaanse woord busièra (‘leugenaar’) misschien door de manier waarop de tomaten de garnalen verbergen. In dit recept zijn de tomaten weggelaten voor een frontale zeevruchtensmaak’.

Uit het boek Perfect Pasta at Home van Alessandro Savelli komt dit recept.

PROBEER OOK:


Details

  • Servings: 6

Ingredients

  • 15 g verse peterselie, fijngehakt
  • 3 el paneermeel
  • 6 el extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, gepeld
  • 16 grote rauwe gamba's, gepeld, darmkanaal verwijderd en gewassen
  • 150-200 ml witte wijn
  • 1 tl zoete paprika
  • 500 g spaghetti
  • Zout en zwarte peper, naar smaak

Preparation

  • 1Meng de peterselie en het paneermeel in een kom.
  • 2Verhit de olijfolie in een grote pan met antiaanbaklaag op middelhoog vuur, voeg de knoflookteentjes toe en bak ze 2 minuten tot ze lichtbruin worden en geurig, haal de knoflook dan uit de pan en gooi weg.
  • 3Doe de garnalen in de pan, schik ze tot ze naast elkaar liggen en kook een paar minuten voordat je de witte wijn toevoegt.
  • 4Draai elke garnaal voorzichtig om en kook verder. Breng op smaak met het paprikapoeder en zout en haal van het vuur.
  • 5Strooi het mengsel van peterselie en paneermeel over de inhoud van de pan.
  • 6Breng een pan met ruim gezouten water aan de kook. Kook de pasta al dente, volgens de instructies op de verpakking.
  • 7Zodra de pasta al dente gaar is, giet je de pasta af en voeg je deze toe aan de pan met de garnalen, husselend om te coaten.
  • 8Bak een paar minuten, dan serveer je het gerecht meteen en bestrooi het met gemalen zwart peper.