Ga terug
+ servings
Pasta met bloemkool recept

Vegetarische pasta met bloemkool

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 50 gr krenten passolina
  • 350 gr bloemkool in roosjes
  • 60-75 ml olijfolie extra vergine
  • 1 ui gesnipperd
  • saffraan mespunt
  • 40 gr pijnboompitten
  • 320 gr maccheroni
  • 40 gr pecorino pepato geraspt
  • handje basilicumblaadjes in reepjes
  • zout naar smaak

Instructies

  • Doe de krenten in een kommetje, voeg zo veel warm water toe dat ze onderstaan, en week ze 10 minuten. Laat ze uitlekken.
  • Breng een grote pan water met zout aan de kook. Kook de bloemkoolroosjes 5 -6 minuten. Doe ze met een schuimspaan in een vergiet om uit te lekken; gooi het kookwater niet weg.
  • Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op niet te hoog vuur. Fruit de ui in een paar minuten zacht.
  • Los de saffraan in een kleine soeplepel water in een kommetje op en giet het bij de ui.
  • Dek de pan af en laat de inhoud op laag vuur 10 minuten pruttelen.
  • Voeg de bloemkool, krenten en pijnboompitten toe en doe er zout naar smaak bij.
  • Breng de bloemkool weer in zijn kookwater aan de kook, voeg de maccheroni toe en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente gaar.
  • Laat de pasta uitlekken en doe ze in de koekenpan. Roer er de pecorino en basilicum door en dien het gerecht op.
4 van 9 stemmen
Pin recept Recept afdrukken