Ga terug
+ servings
Vegan cannoli recept

Vegan cannoli recept

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 15 personen

Ingrediënten

  • 1 pak tortilla’s
  • 110 ml agavesiroop
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl cacao
  • 250 g stevige tofoe
  • 1/2 tl citroenrasp
  • 1/2 tl sinaasappelrasp
  • snufje kaneel
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 2 el agavesiroop
  • 30 g geroosterde pistachenoten, fijngehakt
  • 30 g geroosterde amandelen, fijngehakt
  • 45 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 40 g rozijnen, geweekt
  • fijngehakte pure chocolade

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een ronde koekjesuitsteker 15 rondjes uit de tortilla’s. Doe in een kleine kom de agavesiroop, kaneel en cacao. Meng goed door elkaar.
  • Rol de tortillarondjes om cannolivormen en maak ze vast met een tandenstoker.
  • Bestrijk de cannoli met het agavemengsel en leg ze op een bakplaat. Zet deze 10 min. in de oven of totdat ze goudbruin en krokant zijn.
  • Verwijder, voordat ze afkoelen, de tandenstoker en laat ze helemaal afkoelen. Verwijder de cannolivormen.
  • Doe de tofoe, citroen-, sinaasappelrasp, kaneel, het vanille-extract en de agavesiroop in een blender. Laat draaien tot een glad en romig mengsel.
  • Doe de pistachenoten, amandelen, abrikozen en rozijnen erbij en meng goed door het tofoemengsel.
  • Vul een spuitzak met de ricottavulling en spuit deze in de cannoli.
  • Bestrooi met wat fijngehakte chocolade. Eet de cannoli onmiddellijk op, aangezien ze in de koelkast taai en soppig worden.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: