Siciliaanse cannoli: de vegan variant van deze lekkere dolci
De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani bedenkt de lekkerste vegan gerechten, die veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken.
Hier delen we haar vegan recept voor Siciliaanse cannoli.
Tip: doop voor het vullen de uiteinden van de cannoli in gesmolten chocolade en fijngehakte noten. Zo worden ze nog lekkerder!
Dit recept komt uit – Veganista
PROBEER OOK:
Details
- Servings: 15
Ingredients
- Voor de cannoli:
- 1 pak tortilla’s
- 110 ml agavesiroop
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl cacao
- Voor de ricottavulling:
- 250 g stevige tofoe
- 1/2 tl citroenrasp
- 1/2 tl sinaasappelrasp
- snufje kaneel
- 1/2 tl vanille-extract
- 2 el agavesiroop
- 30 g geroosterde pistachenoten, fijngehakt
- 30 g geroosterde amandelen, fijngehakt
- 45 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
- 40 g rozijnen, geweekt
- fijngehakte pure chocolade
Preparation
- 1Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een ronde koekjesuitsteker 15 rondjes uit de tortilla’s. Doe in een kleine kom de agavesiroop, kaneel en cacao. Meng goed door elkaar.
- 2Rol de tortillarondjes om cannolivormen en maak ze vast met een tandenstoker.
- 3Bestrijk de cannoli met het agavemengsel en leg ze op een bakplaat. Zet deze 10 min. in de oven of totdat ze goudbruin en krokant zijn.
- 4Verwijder, voordat ze afkoelen, de tandenstoker en laat ze helemaal afkoelen. Verwijder de cannolivormen.
- 5Doe de tofoe, citroen-, sinaasappelrasp, kaneel, het vanille-extract en de agavesiroop in een blender. Laat draaien tot een glad en romig mengsel.
- 6Doe de pistachenoten, amandelen, abrikozen en rozijnen erbij en meng goed door het tofoemengsel.
- 7Vul een spuitzak met de ricottavulling en spuit deze in de cannoli.
- 8Bestrooi met wat fijngehakte chocolade. Eet de cannoli onmiddellijk op, aangezien ze in de koelkast taai en soppig worden.
- Author: Redactie
- Posted: mei 11, 2021