Loading
Terug naar overzicht

Siciliaanse cannoli: de vegan variant van deze lekkere dolci

De Italiaans-Vlaamse chef Luna Trapani bedenkt de lekkerste vegan gerechten, die veel eenvoudiger te maken zijn dan de meesten denken.

Hier delen we haar vegan recept voor Siciliaanse cannoli.

Tip: doop voor het vullen de uiteinden van de cannoli in gesmolten chocolade en fijngehakte noten. Zo worden ze nog lekkerder!

Dit recept komt uit – Veganista

PROBEER OOK:

Details

  • Servings: 15

Ingredients

  • Voor de cannoli:
  • 1 pak tortilla’s
  • 110 ml agavesiroop
  • 1/2 tl kaneel
  • 1 tl cacao
  • Voor de ricottavulling:
  • 250 g stevige tofoe
  • 1/2 tl citroenrasp
  • 1/2 tl sinaasappelrasp
  • snufje kaneel
  • 1/2 tl vanille-extract
  • 2 el agavesiroop
  • 30 g geroosterde pistachenoten, fijngehakt
  • 30 g geroosterde amandelen, fijngehakt
  • 45 g gedroogde abrikozen, fijngehakt
  • 40 g rozijnen, geweekt
  • fijngehakte pure chocolade

Preparation

  • 1Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd met een ronde koekjesuitsteker 15 rondjes uit de tortilla’s. Doe in een kleine kom de agavesiroop, kaneel en cacao. Meng goed door elkaar.
  • 2Rol de tortillarondjes om cannolivormen en maak ze vast met een tandenstoker.
  • 3Bestrijk de cannoli met het agavemengsel en leg ze op een bakplaat. Zet deze 10 min. in de oven of totdat ze goudbruin en krokant zijn.
  • 4Verwijder, voordat ze afkoelen, de tandenstoker en laat ze helemaal afkoelen. Verwijder de cannolivormen.
  • 5Doe de tofoe, citroen-, sinaasappelrasp, kaneel, het vanille-extract en de agavesiroop in een blender. Laat draaien tot een glad en romig mengsel.
  • 6Doe de pistachenoten, amandelen, abrikozen en rozijnen erbij en meng goed door het tofoemengsel.
  • 7Vul een spuitzak met de ricottavulling en spuit deze in de cannoli.
  • 8Bestrooi met wat fijngehakte chocolade. Eet de cannoli onmiddellijk op, aangezien ze in de koelkast taai en soppig worden.