Ga terug
+ servings
Frittata recept Miljuschka

Frittata van Miljuschka

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 350 gr groene asperges lang en dun
  • 200 gr tuinbonen dubbel gedopt gewicht
  • 20 gr bladpeterselie
  • 10 gr munt
  • 1 citroen biologisch
  • 250 gr ricotta
  • olijfolie
  • 6 eieren L
  • 80 gr geraspte Parmezaanse kaas

Instructies

  • Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  • Snijd de droge uiteinden van de asperges. Snijd dikkere asperges in de lengte doormidden.
  • Hak de blaadjes van de munt met de peterselie inclusief de steeltjes fijn. Doe ze in een kommetje en rasp de citroenschil erboven.
  • Doe de ricotta met wat zout in een kom en klop hem met de mixer op lage snelheid in 3 minuten op.
  • Schep de ricotta in een serveerschaaltje, schenk er een beetje olijfolie over en leg er wat van de gehakte kruiden op.
  • Maak een dressing door de citroen uit te knijpen en 2 el van het sap te mengen met 6 el olijfolie en wat zout en peper.
  • Klop in een andere kom de 6 eieren met de geraspte parmezaan, de fijngehakte kruiden en een beetje peper en zout.
  • Schenk zo veel olie in de pan dat de bodem er net mee is bedekt en zet hem op middelhoog vuur.
  • Voeg de asperges en tuinbonen toe en roerbak ze 2 minuten.
  • Schik vervolgens de asperges een beetje gezellig in de pan en giet het eimengsel erover.
  • Bak de frittata 2 minuten op het vuur en zet de pan dan in het midden van de oven.
  • Bak de frittata 15 minuten tot het ei helemaal gestold is.
  • Meng de rucola met de eerder gemaakte dressing.
  • Stort de frittata op een groot bord en serveer met de salade en opgeklopte ricotta.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken