Verwarm de oven voor tot 180 °C.
Snijd de droge uiteinden van de asperges. Snijd dikkere asperges in de lengte doormidden.
Hak de blaadjes van de munt met de peterselie inclusief de steeltjes fijn. Doe ze in een kommetje en rasp de citroenschil erboven.
Doe de ricotta met wat zout in een kom en klop hem met de mixer op lage snelheid in 3 minuten op.
Schep de ricotta in een serveerschaaltje, schenk er een beetje olijfolie over en leg er wat van de gehakte kruiden op.
Maak een dressing door de citroen uit te knijpen en 2 el van het sap te mengen met 6 el olijfolie en wat zout en peper.
Klop in een andere kom de 6 eieren met de geraspte parmezaan, de fijngehakte kruiden en een beetje peper en zout.
Schenk zo veel olie in de pan dat de bodem er net mee is bedekt en zet hem op middelhoog vuur.
Voeg de asperges en tuinbonen toe en roerbak ze 2 minuten.
Schik vervolgens de asperges een beetje gezellig in de pan en giet het eimengsel erover.
Bak de frittata 2 minuten op het vuur en zet de pan dan in het midden van de oven.
Bak de frittata 15 minuten tot het ei helemaal gestold is.
Meng de rucola met de eerder gemaakte dressing.
Stort de frittata op een groot bord en serveer met de salade en opgeklopte ricotta.