Ga terug
+ servings
Panettone recept

Panettone

Voorbereidingstijd: 40 minuten
Bereidingstijd: 1 uur 5 minuten
Porties: 10 personen

Ingrediënten

  • 500 gr bloem
  • 100 gr suiker
  • 200 gr boter op kamertemperatuur
  • 5 eieren
  • 1 tl zout
  • 1 zakje gedroogde gist (7 gr)
  • 1 tl vanille-extract
  • 200 gr rozijnen
  • 100 gr gekonfijte sinaasappelschil
  • 100 gr gekonfijte citroenschil
  • 1 citroen het rasp van de schil
  • 1 sinaasappel het rasp van de schil
  • 1/2 kopje melk

Instructies

  • Meng in een grote kom de bloem, suiker, gist en zout.
  • Voeg de eieren en melk toe en meng tot een deeg.
  • Voeg de boter toe en kneed tot het deeg zacht en soepel is.
  • Voeg de rozijnen, sinaasappelschil, citroenschil, citroenrasp, sinaasappelrasp en vanille-extract toe en kneed tot alles goed gemengd is.
  • Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het in volume is verdubbeld (dit kan enkele uren duren).
  • Bestuif het werkoppervlak met bloem en leg het deeg erop.
  • Kneed het deeg nogmaals en vorm het tot een bal. Leg het deeg in een panettonevorm (een hoge ronde bakvorm met een uitlopende rand).
  • Dek de vorm af met een schone doek en laat het deeg nogmaals rijzen tot het in volume is verdubbeld.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de panettone gedurende 45-50 minuten, of tot hij goudbruin is.
  • Laat de panettone afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer in plakken. Buon appetito!
4.88 van 8 stemmen
Pin recept Recept afdrukken