Meng in een grote kom de bloem, suiker, gist en zout.
Voeg de eieren en melk toe en meng tot een deeg.
Voeg de boter toe en kneed tot het deeg zacht en soepel is.
Voeg de rozijnen, sinaasappelschil, citroenschil, citroenrasp, sinaasappelrasp en vanille-extract toe en kneed tot alles goed gemengd is.
Dek de kom af met plasticfolie en laat het deeg op een warme plaats rijzen tot het in volume is verdubbeld (dit kan enkele uren duren).
Bestuif het werkoppervlak met bloem en leg het deeg erop.
Kneed het deeg nogmaals en vorm het tot een bal. Leg het deeg in een panettonevorm (een hoge ronde bakvorm met een uitlopende rand).
Dek de vorm af met een schone doek en laat het deeg nogmaals rijzen tot het in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Bak de panettone gedurende 45-50 minuten, of tot hij goudbruin is.
Laat de panettone afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt. Serveer in plakken. Buon appetito!