Ga terug
+ servings
Burrata met zeekraal recept

Burrata met zeekraal

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Bereidingstijd: 5 minuten
Totale tijd: 10 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 80 gr zeekraal
  • 75 gr lamsoor
  • 3 bollen burrata
  • 1 el olijfolie
  • zeezoutvlokken
  • zwarte peper vers gemalen
  • 50 gr wilde-zalmeitjes*
  • 1 biologische citroen rasp
  • 1 mespunt chilivlokken

Instructies

  • Blancheer de zeekraal 2 minuten in ruim kokend water.
  • Voeg na 1 minuut de lamsoor en de doperwten toe.
  • Giet af en laat afkoelen in ijswater.
  • Leg de burrata op een schaal. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zeezoutvlokken en zwarte peper.
  • Verdeel de zeekraal en de lamsoor over de burrata.
  • Maak af met de zalmeitjes, citroenschil en de chilivlokken.
  • *Vega? Vervang de zalmeitjes en de citroenschil door ingelegd mosterdzaad. Hiervoor meng je 80 gram mosterdzaad met 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel honing en 1⁄2 theelepel kerriepoeder. Laat minimaal 4 uur intrekken.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: