Het proberen waard, burrata met zeekraal, lamsoor en zalmeitjes
Het kookboek Een tafel vol van de Nederlandse Meike Krüger puilt uit van de heerlijke gerechten. We delen haar lekkerste Italiaanse recepten. Dit keer: zo maak je deze burrata met zeekraal, lamsoor en zalmeitjes.
Burrata is heerlijk in combinatie met allerlei soorten knapperige groene groenten. Dus houd je niet van zeekraal, doperwten of lamsoor? Voel je vrij om ze te vervangen door iets anders.
Vegetarische variant
Eet je vegetarisch? Vervang de zalmeitjes en de citroenschil door ingelegd mosterdzaad. Hiervoor meng je 80 gram mosterdzaad met 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel honing en 1⁄2 theelepel kerriepoeder. Laat minimaal 4 uur intrekken.
Dit recept komt uit:
Dit recept van Meike staat in: De Smaak van Italië editie 5 november|december 2022. Bestel dit nummer los.
Het recept voor burrata vind je hieronder.
PROBEER OOK:
Details
- Cook Time: 00:10
Ingredients
- 80 g zeekraal
- 75 g lamsoor
- 3 bollen burrata
- 1 el goede olijfolie
- zeezoutvlokken
- versgemalen zwarte peper
- 50 g wilde-zalmeitjes*
- rasp van 1 biologische citroen
- mespunt chilivlokken
- mespunt chilivlokken
Preparation
- 1Blancheer de zeekraal 2 minuten in ruim kokend water.
- 2Voeg na 1 minuut de lamsoor en de doperwten toe.
- 3Giet af en laat afkoelen in ijswater.
- 4Leg de burrata op een schaal. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met zeezoutvlokken en zwarte peper.
- 5Verdeel de zeekraal en de lamsoor over de burrata.
- 6Maak af met de zalmeitjes, citroenschil en de chilivlokken.
- 7*Vega? Vervang de zalmeitjes en de citroenschil door ingelegd mosterdzaad. Hiervoor meng je 80 gram mosterdzaad met 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel honing en 1⁄2 theelepel kerriepoeder. Laat minimaal 4 uur intrekken.
- Author: Redactie
- Posted: december 27, 2022