Ga terug
+ servings
Frittata met kleine garnalen

Frittata met kleine garnalen

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • olijfolie extra vergine
  • 1 ui klein, gepeld en in ringen
  • 120 gr kleine gekookte garnalen gepeld
  • zoutvlokken
  • volle melk
  • 4 eieren losgeklopt
  • 1 hand dille vers
  • zwarte peper versgemalen

Instructies

  • Verhit een scheut olijfolie in een niet te grote koekenpan met antiaanbaklaag die in de oven kan, op laag vuur. Bak de uienringen 8 minuten tot ze zacht en glazig zijn.
  • Voeg de garnalen en een flinke snuf zout toe en roer een paar keer om ze met de olie te bedekken en met de uienringen te mengen.
  • Schenk een scheut melk bij de losgeklopte eieren en giet ze in de pan. Roer de dille erdoor. Verhit de grill.
  • Laat de pan 10 minuten op laag vuur staan tot de frittata vrijwel is gestold, maar de bovenkant nog een beetje vloeibaar en bleek is. Zet de pan onder de grill tot de bovenkant goudbruin is.
  • Haal de pan er voorzichtig, met ovenwanten uit – de steel kan heel heet zijn – en laat hem iets afkoelen.
  • Keer de frittata op een bord en serveer warm, in vieren, met een draai zwarte peper en een knapperige salade, of zet hem in de koelkast en serveer de volgende dag koud met een snufje zout.
5 van 1 stem
Pin recept Recept afdrukken

Recept uit kookboek: