Frittata met garnalen en dille
Terug naar overzicht

Frittata met garnalen en dille

Ondernemer en kok Russell Norman zette in 2012 de culinaire wereld op zijn kop met zijn restaurant en gelijknamige kookboek Polpo. Deze frittata komt uit Normans tweede kookboek Venetië en is perfect voor een lunch op een zonnige dag of als snack voor hongerige schoolkinderen.

‘Een van mijn buren aan de Corte de Ca’Sarasina heeft een dagelijkse routine, die ongeveer zo gaat: ze geeft haar kinderen een aai over hun bol als ze naar school gaan, gaat met haar boodschappenkarretje naar de markt, komt terug, bakt een taart, gooit een emmer kokendheet water met zeep over de straat en schrobt haar stoepje, gaat weer naar binnen om koffie te drinken, maakt haar lunch klaar, eet hem op, doet de was, hangt hem te drogen, bereidt het avondeten, doet een dutje en dan komen de kinderen thuis. Ze begroet ze gewoonlijk in de brandschone deuropening met een snack in haar handen, en dat is vaak een dik stuk koude frittata’, schrijft Russell Norman.

Frittata wordt zelden warm gegeten, en pas als je hem laat afkoelen of als je hem de volgende dag koud uit de koelkast eet, kun je de stevige maar zachte en meegevende textuur waarderen die zo’n belangrijk aspect van dit gerecht is.

Dit recept komt uit:
Venetië
Russell Norman
Karakter € 29,99

 

 

 

 


LEES OOK:

Details

  • Servings: 4

Ingredients

  • extra vergine olijfolie
  • 1 kleine ui, gepeld en in ringen
  • 120 g kleine gekookte garnalen, gepeld
  • zoutflakes
  • volle melk
  • 4 middelgrote eieren, losgeklopt
  • kleine handvol dille
  • versgemalen zwarte peper

Preparation

  • 1Verhit een scheut olijfolie in een niet te grote koekenpan met antiaanbaklaag (helemaal van metaal, zonder plastic steel graag) op laag vuur. Bak de uienringen 8 minuten tot ze zacht en glazig zijn. Voeg de garnalen en een flinke snuf zout toe en roer een paar keer om ze met de olie te bedekken en met de uienringen te mengen. Schenk een scheut melk bij de losgeklopte eieren en giet ze in de pan. Roer de dille erdoor. Verhit de grill. Laat de pan 10 minuten op laag vuur staan tot de frittata vrijwel is gestold, maar de bovenkant nog een beetje vloeibaar en bleek is. Zet de pan onder de grill tot de bovenkant goudbruin is. Haal hem er voorzichtig, met ovenwanten uit – de steel kan heel heet zijn – en laat hem iets afkoelen. Keer de frittata op een bord en serveer hem warm, in vieren, met een draai zwarte peper en een knapperige salade, of zet hem in de koelkast en serveer hem de volgende dag koud met een snufje zout.